Как да се отървете от подкожните косми?

Имате ли странни изпъквания по кожата си, които не изглеждат като пъпки?

Възможно е да имате врастнали косми. Винаги това е неприятна и неочаквана изненада и най-често се случва на лицето, краката, подмишницата или зоната на бикините, но честно казано може да се появи абсолютно навсякъде. Врастналите косми със сигурност не са застрашаващи здравето, но са толкова досадни и неудобни. В тази статия ще разберете какво ги причинява и какво може да се направи, когато се появят.

Ние подготвихме тази селекция, която може да ви помогне да се справите с този проблем.

Как изглеждат?

Подкожните косми са косми, които са се свили и са започнали да се развиват под кожата, вместо да израстнат над нея. Врастналите косми са много досадни, дразнят кожата и я правят много сърбящ, а понякога дори може да се превърнат в болезнена област, подобна на възпаление.

Не използвате крем за бръснене

Ако не харесвате да омекотявате кожата преди бръснене и просто избръснете космите това може да причини врастнали косми.

Решението – използвайте крем за бръснене или гел преди бръснене и овлажняващ след това.

Носите тесни дрехи

Ако често носите тесни дрехи, това може да спре космите да се развиват в правилната посока. Вместо това те ще започнат да растат в кожата.

Решението е много просто – не носете непрекъснато дрехи по тялото.

Използвайти пинсети

Отскубването на космите може да бъде друга причина за врастването им. Понякога пинсетите не издърпват косъма напълно, просто го опъват. И докато той се опъва, се накъдря и може да се върне обратно в кожата.

Решението – хидратирайте кожата с овлажняващ крем или кокосово масло, преди да използва пинсети.

Друга възможност е да се обмислят алтернативни начини да се отървете от нежелана коса, като например кола маска или дори лазер. Лазерът може потенциално да го премахне за постоянно.

Избягвате дълбоко почистване

Понякога мъртвата кожа може да блокира повърхността на кожата, която принуждава новорастящите косми в нея да растат странично под кожата, а не нагоре.

Решението за това е ексфолирането. Използвайте ексфолираща ръкавица за тялото и изтриванията и ексфолиращите маски за лицето.

Естествено къдрави или твърди косми

Може даполучавате по често подкожни косъмчета, ако имате къдрава коса, което означава, че фоликулите са извити. Космите практически се огъват и отново влиза в кожата.

Решението е просто, тъй като не можете наистина да промените космите си – овлажнявайте, овлажнявайте, овлажнявайте.