Как да премахнем грима си правилно

В края на деня, почистването на лицето е важна стъпка за това, кожата Ви да бъде копринено мека. Правилното премахване на грима е предпоставка за поддържането на сияеща кожа. За това е изключително важно да изберете неагресивен продукт за почистване на Вашата кожа.

След дългия ден е важно да премахнете грима си, така че кожата Ви да се отпусне, да диша и да се регенерира, докато спите, за да е свежа за следващия ден. Премахването на грима е проста задача, но малко жени го правят правилно. Някои са прекалено уморени и си лягат с грима – ГОЛЯМА ГРЕШКА! Тази практика е не само нездравословна за чаршафа и калъфките, но още по-нездравословна за кожата. За да се отстрани правилно грима е необходимо да разполагате с съответните продукти и аксесоари за почистването му – продукт за почистване, чиста кърпа, памучни тампони и овлажнител за кожата на лицето. Премахването на грима от очите, трябва да се извършва с най-много грижи.

Необходими продукти за премахването на гримаНякои хора се чудят защо е нужно да премахват грима си, други вярват, че редовното миене на лицето може да премахне грима. С измиването на лицето, не всички продукти са отстранени от кожата. Нужна е намесата на достатъчно силен продукт за отстраняване на грим, но не чак толкова силен, че да повлияе негативно на кожата Ви.

Започнете с почистването на очите. Тази зона е най-трудна, особено ако сте с водоустойчива спирала. Препоръчително е да намерите продукт, определен за отстраняване на грима на очите, тъй като този вид продукти не са агресивни и няма опсаност дори и да попадне част от продукта в окото ви, да ви запари. Затворете очите си и започнете от върха на клепача с движения надолу да премахвате грима. Уверете се, че не опъвате кожата си, тъй като това може да предизвика дразнене на очите. Използвайте различен памучен тампон за всяко око.

Внимавайте със зоната на очите при премхването на грима.Почистването на останалата част от лицето и устните трябва да се извършва със специални продукти. За почистването на лицето можете да използвате всякакви продукти, предназначени за тази процедура. Не използвайте сапун , тъй като той изсушава кожата. Не търкайте лицето си прекалено. Не забравяйте да измиете врата си, ако нансяте грим там. След като сте отсртанили всичкия грим измийте лицето си два пъти за да сте сигурни, че не е останало нищо. Използвайте хладка вода. С чистата кърпа подсушете лицето си. Можте да използвате тоник (по възможност да не е на алкохолна основа). Тази стъпка не е задължителна, но е препоръчителна.

Изплакнете лицето си с хладка вода, след като сте отстранили грима.Стоенето с грим по цял ден засяга кожата. За да си помогнете използвайте овалжнители на водна основа преди лягане.

И не забравяйте, че красотата изисква жертви. Полагайте грижи за себе си не само за да изглеждате по– добре, но и за да се чуствате по – добре.