Градински удобства

Пейки

Пейките в градината са едни функционални произведения на изкуството. Могат да изглеждат добре и в същото време да бъдат кътче, където да се отпуснете с добро четиво в ръка. Винаги поставяйте пейката на място, където наистина ще прекарате времето си седнали, за да не се налага да я разнасяте от единя край на двора в другия. Намерете местенце на пейката, където нито е твърде горещо, нито твъдре сенчестно.

Релаксирайте сред зеенината на градината в удобна пейка.Фонтани

Използвайте всеки сантиметър от двора си. Независимо дали имате голяма градина или малко дворче фонтаните са прекрасна декорация. Малко бълбукащо фонтанче или голям фонтан на три нива в стил барок със сложни дърворезби, със сигурност ще внесът живот в градината Ви. Ползата, освен красивият естетически вид, е и това че водата привлича птичките, като това създава спокойна и уютна обстановка и внася настроение.

Изберете сред различни дизайни, размери и видове фонтани.Езерца

Поставянето на езерце в двора ще придаде един нов изглед на градината Ви. Като недостатък можем да отчетем, че езерото ще изисква често почистване и смяна на водата, в противен случай ще се сблъскате с досадни насекоми.

Ако разполагате с пространство, езерото е добра идея.Можете да се топлите или да си сготвите на огнищетоОгнище

Едно огнище или камина, предназначена за двор ще Ви топли в хладните нощи, както и могат да ви помогнат да си направите нещо вкусно на жар. Огнището може да придаде индивидуалност на Вашия двор, но по-важното е че едно огнище винаги събира хора около себе си.

Лятна кухня

Помислете за тази инвестиция. Това е ъпгрейтнатата версия на огнището, като така сте и една крачка по-близо до приготвянето на маринати, зимнина и вкусни бургери без да се разхождате до къщата. Добавте и няколко стола + прибори за хранене и ето, че имате свой собствен ресторант в градината.

Инвестирайте в изграждането на лятна кухня.Пътеката от камъни винаги ще ви показва верния път.Пътека от камъни

Подобно на пейките, каменната пътека е чудесен начин да се съчетае функционалност и естетика. Множество каменни пътечки ще маркират областите в градината и гостите Ви няма да се притесняват от къде точно да минат или пък да не настъпят някое цвете.

Беседки и градински шатри

Представете си слънчева градина с беседка и чуроликащи птички… Какво по-хубаво от това? Приятелите Ви ще са очаровани и в същото време ще разполагате винаги с гостоприемно място за всякакви летни партита.

Градинската шатра е функционална и красива.Съчетайте стила на градината ви с подходяща статуяСтатуи

Празен ъгъл на пейзажа? Добавете статуя. Разполагате с богат избор от форми, цветове, материал за да намерите именно тази, която Ви допада най-много. Една красива статуя винаги привлича погледа и внася разнообразие сред зеленината.

 

Градинско изкуство

Всичко в градината може да се нарече изкуство. Всеки предмет, който ви е ненужен в къщата, обикновено се складира в гаража или в градината. Можете да превърнете стар съндък в място, където да съхранявате градинския маркуч.

Старите ви вещи могат да се превърнат в изкуствоГрасинските гноми внасят настроение и са пазители на къщата.Градинско гномче

Няма как, говорейки за градина да пропуснем гномчетата. Продават се в много варианти весели, замислени, гномчета-градинари и много други.

 

Осветлението

Нека градината Ви свети и след залез слънц. Можете да заложите на обикновено ландшафтно осветление или захранвани със слънчева светлина китайски фенери.

Ландшафтно осветление, фенери, лампи и др.Ограда от цветя

Можете да украсите оградата по различни начини. Окачете скоби на стената и поставете стари чаши, тенджери и други, като засадите цветя в тях. Ефектът ще е поразителен, ако декорирате тези съдовете. На дървото окачете с въженца цветни кутии.

Ограда от цветя, висящи светни предмети от дърво.Естествено за всички тези градински удобства се изискват финансови средства, но пък е грехота да разполагате с двор, а той да пустее. Инвестирайте в градината и със сигурност няма да съжалявате, когато се отпуснете на пейката, слушайки песента на птиците, бълбукането на водата и мирисът на свежи цветя.