Как да отстраним грима си по естествен начин?

Отстраняването на грима често изглежда трудно начинание, особено когато се отнася до почистването на очите. Много хора дори спят с грим. Но това наистина е един много лош навик, тъй като може да запуши порите и да останете с цялата мръсотия от външните вредни влияния. За да поддържате кожата си здрава и хидратирана, то е необходимо редовно и старателно да премахвате своя макиаж. Съществува голямо разнообразие от почистващи продукти, които можете да закупите на пазара. Химикалите, които съдържат, понякога могат да бъдат и много вредни, да предизвикат дразнене на чувствителната кожа и особено на очите. Именно затова ние Ви предлагаме да опитате по-щадящи и естествени продукти, които са евтини и лесно можете да си ги направите и сами.makeup remover natural

Краставица

cucumberИзползвайте краставица, за да премахнете грима и да оставите кожата си естествено освежена.

  • Обелете краставицата и я направете на каша, добавяйки много малко количество вода. Краставицата има своя естествена влажност. След като сте я направили на паста, тя се прилага на кожата, като нежна масажираща скраб. Тя ще премахне грима и ще ексфолира кожата Ви, като няма да предизвика раздразнения.
  • Опитайте да направите смес от краставица и 1/2 чаша мляко. Сложете на котлона и оставете да заври за около 10 минути. Изчакайте, докато сместа се охлади и сте готова за използване.
  • Използвате сока от свежа краставица. Смесете 1/8 чаша от него с няколко капки бебешко олио. Нанесете на лицето си, за да получите почистена и сияйна кожа.

Кокосово олио

Кокосовото олио е толкова хидратиращо и високото съдържание на мазнини го прави много ефективно за почистване и разтваряне на грима. Добавете малко количество върху памучен тампон и го разтъркайте върху очите и лицето си. Изплакнете с хладка вода. Предимството на кокосовото олио е, че премахва всякакъв вид грим. Неговата основа е доста мазна, именно затова е подходящ за суха кожа. Не само, че премахва всякакви замърсявания, но и предоставя дълбока хидратация на кожата.

Кисело мляко

Обикновеното, неовкусено кисело мляко е много полезно за нежно почистване на лицето от грим. Бъдете сигурни, че ще премахне замърсяванията, както и ще предотврати размножаването на всякакъв вид бактерии.

Aloe vera/ Jojoba oilАлое Вера и масло от жожоба

Направете смес от тези две съставки, за да получите един наистина мощен продукт за отстраняване на грима. Въпреки това, той е и много деликатен към кожата. За сместа е необходимо да използвате чист гел от алое вера. Можете да го намерите лесно в магазините. Смесете 1 чаша гел от алое вера с 1/2 чаша масло от жожоба. Нанесете с памучен тампон за ефективно премахване на грима от лицето.

Прясно мляко

Млякото е полезен и прочистващ продукт. Съдържа мощни ензими, които разграждат замърсяванията, премахва успешно омазняването и грима. Кожата остава изключително мека. Смесете една супена лъжица мляко с няколко капки масло от сладък бадем. Нанесете на лицето и след това го изплакнете старателно. Бадемовото мляко е фантастично срество за отстраняване на грима от цялото лице. Нанесете го с памучен тампон. Масажирайте с кръгови движения, докато премахнете всичкия грим. Ако имате твърде много макиаж, то направете сместа отново.

Зехтин

Зехтинът е много ефективен и полезен, що се отнася до отстраняването на грима. Дори малко количество зехтин върху памучен тампон може да премахне и най-тежкия и труден грим. Зехтинът е подходящ за хора, които имат нормална кожа, като се има предвид, че кокосовото масло е идеално за сухата.