Тайната на кубчетата лед

Лечебната сила на леда..ice cubes

Ледът върху кожата се смята, че подобрява кръвообръщението, както и предпазва от появата на бръчки. Освен това, той освежава след тежкия работен ден. Ледът се оказва, че е Вашият най-добър приятел! Кубчетата лед са съставка или по-скоро естествен продукт, който може да Ви помогне да се отървете от пъпките точно за един ден! Нека разгледаме и кои са предимствата на леда, свързани с красотата на кожата.

Подпухнали очи

Тежка нощ? Един от начините за намаляването умореността и подпухналостта на очите е да сложите няколко кубчета лед в кърпа. Задръжте за няколко минути върху очите. Студът ще намали подуването и ще Ви направи да изглеждате по-отпочинали.

Тъмни кръгове

Тъмните кръгове са неудобство в живота на всяка съвременна жена. Часове прекарваме пред лаптопа и стоим до късни часове. Често се събуждаме с грозни тъмни кръгове по целия долен клепач. Вместо поставянето на резени краставица върху очите, опитайте този съвет. Смесете сока на краставица с преварена розова вода. Замразете тази смес и след това поставете върху тъмните кръгове под очите. Тя ще ви помогне да ги премахнете.

Спасение за грима

Преди използването на фон дьо тен, пудра или руж, втрийте няколко кубчета лед върху лицето си. Освен, че ще Ви освежи, ледът ще намали размера на порите и ще подобри нанасянето на грима. Ще направи кожата по-еластична.

Намалява омазняването

Кубчетата лед намаляват и големите пори. Освен това, той също така намалява производството на излишния себум. Завържете две кубчета в мека кърпа и масажирайте лицето си, докато не се стопи.

Отървете се от неравномерния тен

Ледът осигурява охлаждане и успокояващо чувство, когато се прилага върху кожата. Много помага при слънчево изгаряне. Всичко, което трябва да направите е да сложите няколко кубчета върху засегнатата област. Ледът е един ефективен начин за защита от неравномерен тен.ice cube

Безболезнено скубане

На практика, всички жени минават през периодично болезнено скубене на вежди. При да започнете процедурата, втрийте няколко кубчета в този участък, който за известно време ще Ви ‘замрази’ и ще намали болката. Повторете процедурата след скубане на веждите, тъй като помага и за предотвратяване на зачервяванията.

Освежена, гладка кожа

Направете си скраб, като смесите вода и плодове или зеленчуци (като краставица, манго, ягоди). Поставете ги в тава и ги замразете. След като бъдат замразени, леко разтрийте плодовата скраб върху лицето си. Оставете да подейства, докато ледът започне да се топи. Той ще ексфолира кожата и ще я направи по-сияна и свежа.

Акне

Пъпките определено биха могли да бъдат много досадни. Не всичко опира само до суета! Задръжте леда, увит в кърпа, върху пъпката за около 5-10 минути. Той ще намали възпалението и ще облекчи болката, свързана с акне.

Здравословен блясък

Ежедневното триенето на кубчета лед по лицето подобрява циркулацията на кръвта и придава на лицето Ви здравословен блясък. Смята се, че ледът предотвратява бръчките и преждевременното стареене.