Как да избелим зъбите си в домашни условия?

Устните, без съмнение, са най-важната част от лицето на една жена. Точно затова всяка една от нас иска да има зашеметяващи, бели зъби. Зъбите са склонни да потъмняват и причина за това е храната, кафето, тютюнопушенето и въобще почти всичко влияе върху техния цвят. Хората често си задават въпроса „Как да избелим зъбите си бързо?” или „Как да ги избелим в домашни услови?”. Възстановяването на яркостта на усмивката е много по-лесно, отколкото си мислите. Именно затова ние решихме да Ви предложим и няколко лесни начина за това.White teeth at home

Как да избелим лесно зъбите си?

1. СОДА – Содата за хляб е смятан за най-добрия естествен начин за избелване на зъбите у дома. Той е напълно безопасен и доста голяма част от зъболекарите го препоръчват. Счита се за белина, която избелва зъбите по естествен път. Все пак не трябва да се прекалява с нея. Единственото, което трябва да направите, е сутрин да поръсите малко сода върху четката си за зъби. Върху нея сложете и паста. Използвайте веднъж на ден и за седмица ще имате бляскава усмивка!

2.  ЯГОДИ – Ягодите също са едно ефикасно средство за избелване на зъбите. Семената им работят значително за почистването на зъбите. Всичко, което трябва да направите, е да ги нарежете и да ги разтъркате върху зъбите си. Също така, можете да ги сложите върху четката си за зъби и да ги изчеткате, точно както миете и зъбите си. Друг вариант е да смесите ягоди (каша) с щипка сода за хляб и да измиете зъбите си със сместа.

3.  ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА или СОК ОТ ЛИМОН – Измийте зъбите си с някоя от тези продукти и ще се отървете от жълтеникавия оттенък върху зъбите.

4.  ПОРТОКАЛОВА КОРА – Вътрешната част на портокаловата кора се използва за избелване на зъбите. Несъмнено е горчива, но си струва, ако искате перфектна бяла усмивка. Просто разтъркайте портокаловата кора върху зъбната повърхност. Можете да опитате и с кора на банан. Има същия ефект.

5.  ОЦЕТ – Оцетът също спомага за избелване на зъбите. Просто трябва да смесите оцет и вода, и да изплакнете устата си с него.

6.  ЗЕХТИН – С помощта на четка или малка гъба, нанесете зехтин върху зъбите си и разтъркайте.

7.  ВОДОРОДЕН ПЕРОКСИД – Потопете четката си за зъби в водороден пероксид и внимателно измиете зъбите. Водородния пероксид може лесно да бъде закупен от всяка аптека и ако се използва правилно, може да бъде ефикасен начин за избелване и в домашни условия.

8.  Дъвчете хрупкави плодове и зеленчуци, като ябълки, броколи, моркови, краставици, целина и магданоз. Те също помагат за премахването на петната от зъбите.

9.  Не забравяйте да включите прясно мляко, кисело мляко и сирене в менюто си. Те съдържат калций и фосфор, които насърчават реминерализация на зъбния емайл.White teeth at home

Съвети:

  • Избягвайте газирани напитки, тъй като те разяждат зъбния емайл.
  • Пушенето влияе на денталното здраве, както и общото здравословно състояние. Никотинът оставя жълти петна по зъбите.
  • Тъмно оцветените сокове оставя петна по зъбите. Избягвайте ги или ако не можете, то пийте ги със сламка.
  • Черното кафе трябва да се избягва, ако искате да притежавате перлено бели зъби.
  • За доматения сос и балсамовия оцет се счита, че предизвикват оцветяване по зъбите.
  • Червеното вино оставя петна по зъбите и разяжда зъбния емайл. Изплакнете устата си с хладка вода, след като сте пили червено вино, за да се предотврати оцветяване.
  • Да се избягва черен чай, тъй като причинява оцветяване на зъбите. Вместо това пийте билков или зелен чай.