Как да излезнем от неудобните сиуации, в които всички сме попадали

Какво се сещате, когато чуете “неудобно ситуация”? Неудобството е не само дълга пауза в неудобен диалог или неподходящ смях.

Много от нас знаят, че една неприятна изненада може да се случи във всеки един момент и понякога е още по-лоша, отколкото можем да си представим!

Никога не знаем дали токчето ни ще се счупи, докато пресаме улицата или дали нашият обяд ще се озове на  блуза ни. Но добрата новина е, че има неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че ще останете спокойни по време на трудни ситуации.

Modernitta подготви селекция от съвети, s които винаги ще излезете TOP!

Мазна коса

Когато няма време за измиване на косата и тя е мазна, обикновените хартиени кърпи могат да дойдат на помощ. Почистете мазнината в корените с кърпчки. След това разтъркайте косата си. Ще изглежда като измита.

Проблеми с ципа

Когато ципа на дрехите ви неочаквано заяде, можете да използвате обикновен молив. Разтрийте двете страни на ципа с молива и след това дръпнете леко. Графита е подходящ и за ремонт на ципове.

Изпотяване

Ако забележите, че гърдите ви се изпотяват, когато е топло отвън, можете да използвате ежедневни дамски превръзки, за да избегнете неприятни петна по дрехите си. Просто ги поставете в сутиена и те ще поемат потта.

Проблеми с клина

Ако клина подчертава недостатъците на вашата фигура, все още има начин да го носите. Вземете стар чорапогащник и го отрежете, за да се превърне в къси панталони. Носете го под клина, за да направите бедрата да изглеждат стегнати.

Петна от мастило

Мастилото от писалката ви изтича и оставя петно върху дрехите ви? Обиконовен антибактериален гел за ръце ще ви помогне. Поставете салфетка на петното, за да поеме част от мастилото, сложете малко от дезинфектанта върху петното и го разтривайте с салфетка или памучна подложка. След това измийте.

Свеж дъх

Ако имате нужда да освежите дъха си и няма четка за зъби под ръка, можете да сдъвчете кафе на зърна. То ще премахне неприятния мирис и здравата му текстура ще помогне за почистване на езика от плаката, която съдържа много бактерии.

Мокри обувки

Можете да изсушите вашите мокри обувки, като използвате котешка тоалетна. Напълнете чорапи с котешка постелка, вържете ги и ги поставете в обувките си за през нощта. Те ще абсорбират цялата влага.

Жълти зъби

Използвайте банани, за да направите вашата усмивка бяла. Разтрийте зъбите с вътрешната страна на банановата кора и изчакайте 10-15 минути. След това измийте с четка за зъби и изплакнете устата си. Тази процедура ще помогне за избелване на зъбите ви.

Хлъзгави подметки

Можете да използвате шкурка, ако обувките ви се пързалят. Разтрийте подметката в кръгово движение. След това разтривайте от петата до петите. Не натискайте твърде много. Можете също да използвате горещ силикон.

Картофи срещу петна от пот

Можете да използвате картофи, за да намалите риска от потни петна под подмишниците. Нарежете пресни картофи и ги сложете под мишниците. Изчакайтемалко и след това измийте кожата с вода.

Проблеми с полата

Искате да облечете пола, която постоянно се набира нагоре? Няма проблем! Използвайте лак за коса, за да я държите на място. Просто я напръскайте и полата няма да се качи.

Дъвка на дрехите

Дъвка на дрехите? Ако дрехите ви са залепнали, може да използвате тиксо. Прилепете тиксото към дъвката и я разкъсайте. Повторете това няколко пъти.

Заседнал пръстен

Когато не можете да свалите пръстен от пръста си, просто вдигнете ръката си. Задръжте я така за няколко минути. Кръвта се налива от ръката надолу към рамото и можете да извадите пръстена.