7 неща, които разбираме след раздялата

Едва ли има човек, който никога не е бил в ситуация, в която трябва да преодолее разпадането на връзката.

Ръководителят на брачната агенция, Тамсен Фадал, не е изключение. Тя имаше наистина болезнен развод и трябваше да потърси нов смисъл на живота. В книгата си “Новият сингъл: намиране, фиксиране и отдалечаване в себе си” тя говори за откровенията, които хората биха могли да имат през това време.

Ние от Modernitta решихме да споделим идеите на Тамсен с вас, защото има много важни неща, които хората започват да осъзнават, след като се разделят с някого. Нейните идеи ще ви помогнат да изградите дългосрочна хармонична връзка в бъдеще. И също така ще ви кажем какво не трябва да правите.

Нищо страшно не се случва

Отначало ще съжалявате себе си, ще страдате, ще мислите за времето, което сте прекарали заедно и ще кажете на приятелите си всичко. Ще имате безсънни нощи и ще загубите апетита си. Но ще има момент, в който просто ще продължите.

Тамсен смята, че първите 90 дни след раздялата с някого са най-тежки. Те са “режимът на оцеляване”. Тя препоръчва да не се взимат бързи решения, да се отървете от нещата, които ви нараняват, а също така да обърнете внимание на външния вид и здравето си.

Знаеш много малко за себе си

В отношенията хората често правят толкова много компромиси, че забравят това, което наистина искат и кои са те всъщност. Вие не искате да разочаровате партньора си, затова правите това, което той иска през уикендите, дори и да ходите на почивка на местата, на които партньора иска.

Е, сега е времето да направите това, което наистина ви харесва. Може би ще се окаже, че не ти харесва дизайна на апартамента ти, че не обичаш да готвиш толкова много и вместо да ходиш на планина всяка година, всъщност искаш да отидеш на море.

Време за тишина

Разбира се, не всеки може просто да се отдаде на почивка като във филмите. Но можете да помечтаете за нов дизайн на кухнята или да медитирате у дома си. Тамсън препоръчва да се “изключиш от себе си”. Това означава, че трябва да отделите всичките си устройства за един час и да прекарате това време в мълчание със себе си. Това ще ви даде възможност да дишате и да огледате наоколо. Ще имате по-задълбочено разбиране за това, което искате да направите.

По-добре е да си сам, отколкото самотен във връзка

Една от основните причини, поради които хората се поддържат техните, дори не добри взаимоотношения, е страхът им да бъдат сами. Идеята да отидете на кино, да вечеряте в кафене и сам да прекарвате уикендите, е смущаваща и дори ужасяваща за някои. Но всъщност не се страхуваме да бъдем физически сами, а да бъдем сами с нашите мисли и чувства.

Да бъдеш сингъл не е същото като да си сам. Това не е болест, която трябва да лекувате. Това е просто възможност да научите повече за себе си и да правите каквото искате тук и сега.

За да намерите “подходящия човек”, първо трябва да се разделите с “грешния човек”

Пътят свършва, когато се достигне целта. Същото важи за взаимоотношенията. 2 души се срещат, научават нещо заедно и се учат един друг, а когато урокът приключи, връзката става скучна. Въпреки че този момент обикновено е много тъжен, това е цената на достъпа до следващото ниво на саморазвитие.

Преди да започнете нова връзка, уверете се, че сте преживели предишната. В противен случай новият партньор няма да може да намери място в живота ви.

Сега е момента да направиш много неща

Може би преди да срещнете партньора си, вие сте имали някакви мечти или планове, но животът ви заедно ви е накарал да преосмислите приоритетите си. Сега нищо не ви ограничава и можете да направите мечтите си реалност.

Трябва да се самоусъвършенствате, за да бъдете щастливи с някой друг

Важно е да знаете на кой може да се доверите, но е по-важно да се доверите на себе си. Кажете на глас какво ви тревожи и това ще ви накара да се почувствате по-добре.

Не можете да намерите нов човек, преди да осъзнаете от какво наистина имате нужда и искате.

Когато хората имат начин да изразят себе си, те се чувстват много по-щастливи. Същото важи и за външния ви вид. Когато си сам, можеш да си позволиш да носиш всичко, което искаш, без да питаш за мнението на никого и да го следваш. Затова се наслаждавайте на времето, когато сте сами, за да експериментирате с външния си вид.

Във всеки случай трябва да помните, че няма нищо страшно да се разделите с някого. Това е вашата възможност да извлечете заключения, благодарете на този човек за щастливите дни, които сте прекарали заедно и продължете.