Как да изберем правилния бански костюм?

Избирането на бански костюм може да бъде болезнено и безсмислено упражнение. Все пак е възможно да намерите бански, който подхожда идеално на тялото Ви и Ви кара да изглеждате страхотно. В тази статия ще Ви покажа, стъпка по стъпка, как да изберете правилният бански костюм и след това да не съжалявате за избора си.

Стъпки:

1. Опознайте тялото си.

Разберете коя е точно Вашата форма на тялото. Според нея – т.е. къде най-често трупате мазнини – определете точния модел на бански костюм, който да показва единствено това, което би привлякло околните. В зависимост от структурата и формата Ви, се различават следните типове:Choose-the-Right-Swimsuit-Step-1

Круша – Ако бедрата Ви са значително по-широки от талията и бюста, то вероятно сте точно тази форма – круша. При тази структура се пълнее най-вече в зоната на бедрата, дупето и ханша.

Ябълка – Ако раменете са значително по-широки от бедрата, то Вие сте тази структура – ябълка. Характерни за тях са тънките крака, докато корема и гърдите изглеждат големи. Пълнее се най-вече в зоната на корема, гърдите и лицето.

Пясъчен часовник – Ако бюстът и бедрата са почти на една и съща ширина и талията Ви е значително по-малка, то сте класически пясъчен часовник. Пълнее се най-вече в зоната на гърдите, ханша и дупето.

Банан – Ако сте слаби и нямате значителна разлика между бедрата, талията и бюста, то спадате към тази ‘правоъгълна’ форма. Пълнее се около корема, бедрата, гърдите и лицето.

2. Подгответе се.

Преди да излезете по магазините, най-добре се епилирайте. Най-добре е да премахнете всичкото нежелано окосмяване и чак тогава да излезете да търсите подходящия бански костюм. Не забравяйте и да носите бельо! Всеки магазин изисква да пробвате банските костюми с бельо. Все пак е и по-хигиенично!Choose-the-Right-Swimsuit-Step-2

3. Изберете подходящия магазин за бански костюми.

Съществуват магазини, които са специализирани в продажбата на бански костюми. Затова направете малко проучване, за да откриете този, който ще работи изцяло за Вас. Ако не сте много взискателни, можете да изберете и универсални магазини, където също продават бански. Онлайн пазаруването е друга възможност, но все пак съществува риска от това да не улучите точният размер, цвят или изцяло моделът да не Ви допадне.Choose-the-Right-Swimsuit-Step-3

4. Тайната на идеалния бански костюм.

Изберете цветове и материи, които ще подчертаят най-добрите характеристики на Вашето тяло и ще омаловажат тези, които желаете да прикриете. Тайната на добрият бански костюм е да привлече погледите върху най-ласкателните части от фигурата Ви. Това ще Ви накара да се чувствате и по-комфортно.Choose-the-Right-Swimsuit-Step-4

Ето и няколко съвета, които да следвате:
– За да подчертаете областта, която Ви харесва, използвайте ярки цветове и модели.
– За да прикриете това, което не Ви харесва, използвайте по-тъмни и плътни цветове.
– Ако имате бледа кожа, използвайте черно или дълбоко-ярки цветове като тъмно лилав, тъмносин, кафяв.
– Ако имате тъмна кожа, светлите цветове действително ще бъдат най-ласкателни за Вас и ще помогнат да скриете това, което желаете.
– За да добавите обем (на бюста или бедрата), изберете модел с къдрички в тази област.

Не се страхувайте да купувате разделени комплекти (т.е. само една част от него), които не съвпадат перфектно! Ако желаете да подчертаете бюста си, но искате да акцентирате и върху бедрата си, то горната част от банския можете да закупите в по-светъл цвят, а долната част да бъде в по-тъмен като син, черен или кафяв (в зависимост от горната част).

5. Изберете правилния модел.Choose-the-Right-Swimsuit-Step-5

Ето и някои съвети относно това кое да предпочитате и кое да избягвате:
– Изберете цял бански, ако желаете да прикриете талията си. Най-добре да бъде в тъмен и плътен цвят.
Високата талия също може да прикрие талията. Отново е препоръчително да се избере тъмния цвят.
Банските танкини ще подчертаят талията, тъй като ще привлекат погледа само върху онази част от тялото, която се показва. Ако обичате талията си, но не чак толкова бедрата или бюста си, то изберете този бански костюм.
Банските, тип боксерски, правят бедрата да изглеждат по-широки, независимо от цвета. Ако имате голям бюст и искате бедрата Ви да съвпадат както при класическата форма на пясъчен часовник, изберете такъв тип бански. Все пак имайте предвид, че този вариант не е подходящ за всеки тип жени и понякога носи и неудобство!
Изрязаните бикини правят краката да изглеждат по-дълги. Ако имате нисък ръст, то това е идеалният модел за Вас!
– Ако искате да привлечете вниманието върху бюста си, определено трябва да изберете триъгълна чашка.
– Ако имате малък бюст и искате той да изглежда по-голям, изберете модел с подплънки. Той ще издърпа гърдите Ви по близо една до друга, ще ги повдигне и ще ги направи да изглеждат по-големи.
– Ако имате голям бюст, какъвто и модел да изберете, не забравяйте, че той трябва да бъде с твърда чашка и дебели презрамки. Това както ще подчертае бюста Ви, така и ще го намали.

6. Изберете бански костюм, подходящ за ежедневна употреба.

Няма смисъл да купувате твърде изискан и модерен бански костюм, само за да изглеждате модерни на плажа. Заложете на комфорта! Нека банският Ви бъде удобен! Един бански костюм може да бъде много секси, стига да бъде избран в подходящия цвят и бъде съобразен с формата на тялото.Choose-the-Right-Swimsuit-Step-6

Предупреждения:

Не следвайте модните тенденции, ако те не съвпадат с Вашата фигура. Модата не е определящ фактор при избор на бански костюм. Той трябва да бъде удобен и да Ви подхожда!
– Стига да се чувствате комфортно в банския костюм, не се тревожете за това, което другите хора мислят. Ако не се чувствате удобно, въпреки че хората казват, че това е правилният бански за фигурата Ви, то по-добре не го носете.

7. Попитайте за професионална помощ.

Ако сте опитали да си изберете бански костюм сами, но просто не се е получило, то обърнете се към професионалист, който ще Ви насочи в правилната посока. Бъдете откровени с него относно това какво търсите и какво желаете да прикриете. По този начин той ще успее бързо и най-точно да реагира в съответствие с Вашите нужди.Choose-the-Right-Swimsuit-Step-7

Съвети:

– Вземете със себе си доверен приятел, за да Ви даде и своето мнение относно това как Ви стои банския костюм.
– Не вярвайте в това, че колкото е по-скъп един бански костюм, толкова е по-добър и по-удобен.
– Бъдете честни със себе си относно това как изглеждате с банския. Ако кожата Ви е издута отвсякъде, то може би е по-добре да заложите на по-голям размер. Не се очудвайте, ако размерът на банския не съвпада точно с Вашия.
– Банските костюми обикновено се разширяват, когато са мокри, затова се уверете, че банският не е твърде голям, преди да го купите. Все пак не искате да го загубите, когато се потопите в басейна!