Съвети за избор на бански костюм, в зависимост от фигурата Ви

Летният сезон е време за безпокойство за много жени. Усещането за несигурност и изборът на погрешен бански костюм, в крайна сметка, може да засили още повече чувството на непривлекателност. Стига обаче да знаете Вашия тип фигура, Вие можете лесно да намерите точния модел бански, който да отива най-много на тялото Ви.

Женските форми на тялото биват основно 4 типа:
пясъчен часовник
круша /триъгълник/
ябълка /обърнат триъгълник/
банан / правоъгълна форма/body shapes

Пясъчен часовникпясъчен часовник фигура

Бюстът и бедрата са почти на една и съща ширина, а талията Ви е значително по-малка. Пълнее се най-вече в зоната на гърдите, ханша и дупето.

Съвети:

1. Изберете цял бански в по-тъмен нюанс. Тъмните цветове определено ще Ви направят да изглеждате по-стилни. Вашата фигура ще бъде подчертана достатъчно и няма нужда да се притеснявате как да прикривате определени части от тялото си.
2. Помислете за бански костюм с дълбоко деколте. Този тип е подходящ за жени, притежаващи по-голям бюст. V-образното деколте ще подчертае гърдите Ви и ще Ви направи по-стилни и привличащи вниманието на противоположния пол.
3. Избягвайте комбинацията бански костюми с боксерки. Те омаловажават Вашата фигура и ще Ви накарат да се чувствате по-тромаво.
4. Потърсете бански с къдрички по деколтето и връзки в долната част.
5. Използвайте нюанси като малки полка точки или други малки щампи. Те имат прикривен ефект и могат да намалят недостатъците Ви.

Крушакруша фигура

Бедрата Ви са значително по-широки от талията и бюста. Пълнее се най-вече в зоната на бедрата, дупето и ханша.

Съвети:

1. Потърсете горна част на банския с по-необичаен дизайн. Това привлича вниманието, прави бюста да изглежда по-голям и омаловажава тежестта на долната половина, т.е. на бедрата.
2. Изберете бански костюм с хоризонтални райета. Тази щампа ще направи гърдите Ви да изглеждат по-добре и ще балансира бедрата и краката Ви.
3. Потърсете V-образно деколте, което да подчертае бюста Ви и да отклони вниманието от ханша и бедрата.
4. Ако решите да експериментирате с бански, тип боксерки, то заложете на черния нюанс. Този цвят ще Ви направи да изглеждате по-слаби. Избягвайте ярките цветове! С тях само ще акцентирате върху долната част от тялото и няма да получите желания ефект!
5. Банските танкини ще подчертаят талията, тъй като ще привлекат погледа само върху онази част от тялото, която се показва. Ако обичате талията си, но не чак толкова бедрата или бюста си, то изберете този бански костюм.

ябълка фигураЯбълка

Раменете са значително по-широки от бедрата. Характерни са тънките крака, докато корема и гърдите изглеждат големи. Пълнее се най-вече в зоната на корема, гърдите и лицето.

Съвети:

1. Потърсете модел (примерно цял бански), който би направил коремчето Ви да изглежда оформено и плоско. По-дебелите материи поддържат тази част от тялото Ви и биха Ви направили по-слаби.
2. Изберете по-дръзки щампи, които да не акцентират върху нежеланата /средна/ част от тялото Ви.
3. Избягвайте ‘вълнисти’ бански костюми. Може и да мислите, че те прикриват стомаха, но всъщност е точно обратното!
4. Помислете за долна част, състояща се от ивици. Бикини с дебели ленти отдолу и отгоре е идеалното решение за Вас дами.
5. Избягвайте бански костюми с високи деколтета. По този начин раменете Ви ще изглеждат още по-широки.
6. Набавете си бански, който е набран в центъра (с драперия). Това създава илюзия за баланс между бедрата и гърдите.
7. Избягвайте триъгълните чашки. Чрез тях само ще да засилите големината на гърдите си.

Бананбанан фигура

Ако сте слаби и нямате значителна разлика между бедрата, талията и бюста, то спадате към тази ‘правоъгълна’ форма. Пълнее се около корема, бедрата, гърдите и лицето.

Съвети:

1. Наблегнете на бански с подплънки. Те ще Ви направят да изглеждате по-стилни и с по-голям бюст. Освен това ще избегнете и по-момчешкия стил.
2. Потърсете женствени щампи и цветове, като розови цветя. По-женствените отпечатъци правят фигурата Ви да изглежда по-мека и женствена.
3. Опитайте бански с правоъгълни щампи. Този вид бански създава оптическа илюзия за по-женствени форми.
4. Носете бански с къдрички или ресни. Те създават илюзия за обем и пищност.
5. Носете бикини с връзки. Те очертават талията, което е идеално за дами с правоъгълна форма на тялото.
6. Намерете такава горна част от бански, който включва и преден възел. Възелът в центъра на гърдите привлича окото, като акцентира върху формата и създаването на обемен вид на бюста.

swimsuit1Съвети за дребнички дами:

1. Избягвайте прекалено флоралните щампи, полка точките и други подобни модели. Тези отпечатъци ще Ви предадат детски вид, вместо желаната женственост. Вместо това изберете смели, ярки цветове, които привличат вниманието.
2. Изберете нежни детайли към своя вид бански костюм. Огромните къдрички или ресни ще развалят фигурата Ви.
3. Удъжете талията си, като използвате долна част с връзки или друг подобен модел. Не наблягайте върху целия бански, тъй като той ще Ви направи да изглеждате още по-ниски.

Съвети за високи дами:бански костюм2

1. Изберете бански от две части. Той ще покаже височината Ви, но по доста по-ласкателен начин. Избягвайте цял бански – ще Ви направи още по-високи.
2. Опитайте с частично изрязан бански костюм (т.е. цял бански, НО изрязан от едната страна). Той е доста труден за носене от много жени, но идеално ще подчертае структурата Ви – дългите Ви крака и тънката Ви талия.
3. Обмислете и хоризонталните ивици. Този вид бански костюми са подходящи за висока, стройна фигура.

swimsuit3Съвети за по-пълни дами:

1. Потърсете бански костюм с допълнителна поддържаща подплата. Той ще изравни и скрие коремчето Ви.
2. Придържайте се към бански, изработени от трайни материи. Спортните костюми, изработени от материи с по-голяма дебелина, запазват по-добре формата и в резултат на това държат под контрол Вашата фигура.
3. Не се ограничавайте само с черни бански костюми. Вместо това опитайте по-абстрактни щампи, които ще прикрият излишното тегло. Вярно е, че черното има отслабващ ефект, но не е единствената Ваша възможност!

 

Това са и нашите предложения:

бански костюмибански костюми

Разберете, че не можете да се вместите перфектно в точно определа форма на тялото! Вие можете да бъдете тип ‘круша’ с по-голямо коремче или тип ‘пясъчен часовник’ с тясна талия, но с широки бедра или бюст. Вместо да разчитате единствено на нашите съвети и насоки, то опитайте различни стилове и определете в кой от тях изглеждате най-добре !!

Снимки: Ivet.bg и victoriassecret.com