Избраха цветът на 2019 – ето кой е той!

В продължение на 20 години цветът на годината на Pantone е повлиявал върху решенията за разработване и покупка на продукти в различни отрасли, включително мода, обзавеждане на дома и промишлен дизайн, както и продукт, опаковка и графичен дизайн.

Процесът на избор на цвят на годината изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. За да се стигне до селекцията всяка година, експертите по цветовете на Pantone в института Pantone Color инклузират света, търсещи нови цветни влияния. Това може да включва развлекателната индустрия и филмите, пътуващите художествени колекции и новите художници, модата, всички сфери на дизайна, популярните туристически дестинации, както и новият начин на живот, стилът на игра и социално-икономическите условия.

 

Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват влияние върху цвета, съответните платформи на социалните медии и дори предстоящите спортни събития, които обхващат цялото внимание в световен мащаб.

Вибриращият, но мек PANTONE 16-1546 Living Coral прегръща с топлина, за да осигури комфорт и плаваемост в непрекъснато променящата се среда.

В отговор на атаката на цифровата технология и социалните медии, които все повече се вписват в ежедневието, експертите търсят автентични и потапящи преживявания, които дават възможност за връзка и интимност. Оживен, привлекателният характер на PANTONE 16-1546 Living Coral приветства и насърчава безгрижната дейност. Символизирайки нашата вродена нужда от оптимизъм и радостни преследвания, PANTONE 16-1546 Living Coral въплъщава желанието ни за игриво изражение.

Представлявайки сливането на модерния живот, PANTONE Living Coral е възбуждащ цвят, който се появява в нашата естествена среда и в същото време показва живо присъствие в социалните медии.