Идеи за лесна декорация на торта

Споделяме ви 3 лесни идеи за украса на торта, които всеки може да направи.

Декориране на тортата

Искали ли сте някога да сте сладкар? Или може би просто искате да създавате красиви и вкусни торти за вашите близки? Тези прости идеи за декорация на тортата са идеални за всеки, който просто иска красива торта! Необходимите инструменти за тези торти са много минимални и прости, а вариантите са много лесни за приспособяване към вашите вкусове.

Торта за рожден ден

Любимата ми рецепта с маслен крем за декориране на торти за рожден ден е тази рецепта с ванилия и масло. Сместа е толкова гладка и лесна за работа, а да не говорим колко е вкусна. Ако желаете EXTRA гладка глазура (без въздушни мехурчета), опитайте да го добавите сместа във вашия кухненски робот за няколко минути. Структурата е като никоя друга! Същата идея се отнася и за шоколадовия крем.

Научете техники за декориране

За тези торти, нямате нужда от силен набор умения. Тази торта има тънък слой от цветни трохи, но не е нужно да бъде равномерно перфектно! Другите два модела се отличават с красотата на аксесоарите … плодове и бонбони! Въпреки че са прости по дизайн, крайният резултат може да бъде доста зашеметяващ!

Изпечете торта в две 15 сантиметрови тави. Подгответе ванилов крем.

Сложете първия слой торта на поставката за торта. Намажете крема между слоевете. Покрийте тортата в с цветните трохи.

Вземете от трохите в  чистата си ръка и украсете тортата отстрани. Дръжте чиста кърпа наблизо, в случай че глазурата попадне върху ръката ви. Трохите се поръсват върху цялата торта.

Охладете, преди да сервирате.

Плодова торта (гола торта)

Печете ванилова торта в две 20 сантиметрови тави. Пригответе 1/2 партида ванилова сметана.

Сложете първия слой торта на поставката за торта. Покрийте с малко крем. Задайте следващия слой отгоре. Слага се около 1/4 чаша маслен крем в една линия от едната страна на тортата.

Сега вземете пресни плодове и започнете да подреждате върху тортата.Първо  започнете с най-големите плодове и след това да попълните с по-малките парчета. Когато сготови с плодовете поръсете с пудра захар. Сервирайте веднага.

Шоколадова бонбонова торта (гола торта)

Изпечете блатовете на шоколадовата торта в две 20 сантиметрови тави. Пригответе 1/2 рецепта шоколадов крем.

Сложете първия блат торта на поставката за торта. Покрийте с шоколадов крем. Сложете следващия блат отгоре. Намажете повече шоколадов крем отгоре. Можете напълно да покриете цялата торта с шоколадов крем, ако предпочитате! Също така може да залеете с  шоколадов топинг над върха за допълнителна драма!

Използвани са бисквити от шоколадов чип, сладкиши, мини макаронени сладки, мини Oreos и шоколадови бонбони. Всички съставки са закупени от магазина и могат лесно да бъдат персонализирани, така че да отговарят на вашите вкусове!

Може би се чудите … как да отрежа тази торта? Използвайки остър нож, просто започвайте от върха и си проправяйте път през украсата към тортата. Може да се наложи да преместите ножа  малко, за да маневрирате, но не би трябвало да имате никакви проблеми.

Тази торта е най-добре да се сервира в рамките на 24 часа, докато бисквитките и бонбоните не са започнали да омекват. Също така препоръчваме да се сервирате тази торта при стайна температура.

Източник: iambaker.net