6 креативни начина да декорирате дома си с книги

Въпреки че живеем в епохата на електронните четци, книгите все още са голяма част от живота на много от нас, въпреки че разбирането къде и как да се съхранява една по-голяма колекция от книги може да бъде изненадващо сложно.

Очевидното решение са библиотеките, което повдига повече въпроси: трябва ли да са с вградени лавици, рафтове, които доминират в стена или малки стелажи с акцент? Разбира се, библиотеките единствения начин за съхранение на книги. Има кошници, плаващи рафтове – толкова много възможности да избирате.

Защо не се позабавлявате? Не просто съхранявайте книгите си – декорирайте с тях! Ето някои от любимите начини да използвате книги, за да добавите стил към вашето пространство.

Цветен код

Подреждането на книги по цвят е един от най-популярните начини за украсяване с книги. В снимката по-горе книгите се използват за създаване на красива дъга на дизайна. Използването на този метод придава на посетителите доста цвят, създавайки интересно усещане за визуален контраст, както и докосване на игривост.

Можете да постигнете този облик с помощта на отделени рафтове или да опитате да подреждате цветни книги в един дълъг рафт, създавайки линейна дъга от нюанси. Това е забавно, изкусно допълнение към всяка стая.

Добавете декоративни акценти

За по-персонализиран стил опитайте да смесите снимки, произведения на изкуството, вази и всичко останало, което сте събрали през годините в колекцията си от книги. Това е стратегия, която работи чудесно в традиционните стилове, които са склонни да облагодетелстват много декоративни и визуални елементи в пространството.

Колкото по-креативнир разпръснете разположението на изкуството и книгите, толкова повече визуален интерес ще добавяте към вашето пространство. Поставете снимка между редица книги, поставете кристална купа върху стек от книги или подредете купчина книги между два елемента.

Украсете с книги небрежно

Високите купчини с небесна атмосфера са забавно допълнение към по-нестандартно проектирани помещения, като например стаятаот снимката. Поставете растение или снимка в горната част на кулата от книги, за още по-забавно можете да подредите спираловидно. Забележете плоската дъска в основата на книжната кула: тя дава на книгите стабилна основа и поддържа най-долната книга от пода.

Страничните купчини книги върху плаващите стелажи над завесите завършват външния вид с непринудена атмосфера на книжарница.

Креативност с рафтове

Поставянето на стелажи е чудесна възможност за библиотека. Чувствайте се свободни да се настроите творчески: поставяйте вградените стелажи над вратите, под стълбищните пространства или навсякъде другаде, където е подходящо да се поберат. Това е чудесен начин да съхранявате книгите без да заемате подово пространство, така че вградените стелажи са добър вариант за малки пространства.

Снимката по-горе показва колко добре работят вградените рафтове. Геометрията добавя свеж, култивиран поглед към пространството, а рафтът над вратата доказва, че можете да поставите лавица навсякъде, ако сте достатъчно предприемчиви.

Използвайте плаващи рафтове

Различни по дължина, асиметричните плаващи рафтове, показани по-горе, създават геометричен интерес: солиден избор за съвременните пространства, благоприятстващи креативните геометрични стилове. Отворените пространства, оставени от по-късите стелажи, оставят място за добавяне на елементи между книгите.

Използвайте въображението си: плаващи стелажи пасват над врати, под стълбищни пространства – практически навсякъде където имате празно място на стената.

Мисли извън идеята за библиотека

Никой не казва, че трябва да се придържате към стелажите, когато украсявате с книги. Снимката по-горе доказва, че можете да съхранявате книги в почти всичко, като например ярък червен вагон, който добавя акцент на игривост в стаята на детето.

Опитайте да поставите книги в кошнички от ракита или някакви кошници. Ако вашето пространство е по-рустик, поставете малко книги в метални кофи. Опциите са практически безкраини.

Не е нужно просто да разберете как да съхранявате колекцията си от книги в съществуващия дизайн на стаята си. Защо да не ги направите част от дизайна?

Имате ли чудесни идеи за умело работещи дизайни с книги в една стая? Покажете ни в коментарите!

Източник: freshome.com