Овните – независими и свободолюбиви

Факти

Символ: Овен
Елемент: Огън
Полярност: Положителна
Качество: Кардинал
Водеща планета: Марс
Управляващ дом: Първи
Цвят: Червен
Късметлийски скъпоценен камък: Диамант
Цвете: трън и орлови нокти
Топ любовни съвпадения с: Стрелец
Ключови черти: Амбициозни, независими, нетърпеливи.

Мото: “Когато опознавате себе си, сте упълномощени. Когато приемете себе си, вие сте непобедим.”

Известени представители на зодия Овен: Биг Шон, Марлон Брандо, Чарли Чаплин, Джоан Крофърд, Леонардо да Винчи, Робърт Дауни младши, Джеймс Франко, Робърт Фрост, Лейди Гага, Хари Худини, Томас Джеферсън, Кийра Найтли, Винсент ван Гог, Ема Уотсън, Рийз Уидърспун

Личността на Овен

Първият знак на Зодиака. Страстен и независим, Овен никога няма да направи нещо, само защото всички останали го правят – Овенът трябва да бъде 100% ангажиран с тази задача. Конкуренцията е най-добрият начин да мотивирате Овен. Овена ще заложи всичко, което има, за да спечели. Логични, умни и импулсивни, те винаги имат многобройни проекти в ума си и няма да бъдат доволни, докато работата, социалният им живот и личният им живот съвпадат точно със съня, който са видели. Тези, които са привлечени от магнтичния Овен, може да имат проблеми с ината му – но ако успеят да го приемат, ще имат приятел за цял живот.

Ето и нещо което трябва да знаете за Овните:

Един Овен винаги ще ви каже какво мисли, с откровеност, която понякога може да граничи с грубост. Но дори и ако един Овен изглежда прекалено примитивен с мнението си, това е само защото Овните оценяват честността над всичко останало. Когато един Овен е ядосан, той никога няма да играе пасивно-агресивната карта. Но за хората, които не ги познават добре, техният нрав може да бъде изтълкуван като такъв. Трябва да се научат как да контролират своя гняв – независимо дали ще ходят на фитнес всеки ден, ще поемат дълбоко дъх или ще се научава да се разпускат, преди да изкрещят своите мисли пред света – е процес, продължаващ цял живот за Овните.

Когато става дума за любов, Овена се раздава за първоначалното привличане. Те могат да усетят химия в първото изречение, изказано от потенциален партньор. Безсрамен и неопетнен, Овен ще направи всичко по силите си, за да спечели този, който иска. Понякога те трябва да се научат как да забавят и да стимулират дългосрочни връзки. Фойерверки са забавни, но те не са непременно чудесни. Овенът е невероятен любовник: универсален, страстен и винаги инвестира в момента.

Най-големите предизвикателства за Овена

Светът за един Овен е толкова необятен, че те трудно изслушат алтернативни гледни точки. Забавянето също е трудно. Умът на Овена се движи с милион мили в минута и забавянето за другите може да бъде мъчителено за него. Но когато става въпрос за поддържане на връзки, Овен трябва да се научи да се адаптира.

Тайното оръжие на Овена

Силен, непоколебим и кален в огъня, са тайните оръжия на Овена да е железен, един от най-силните елементи. Желязото може да придобие привидно неограничен набор от форми. За един Овен богатата на желязо диета може да повиши увереността и производителността.

5-те основни причини да обичаш Овен

Той е най-смелият и амбициозен знак, водачът на всички.

Тяхната решителност е несравнима, когато става въпрос за получаване на това, което искат.

Работят усилено!

Те се забавляват и се наслаждават на компанията на всички видове хора.

Те са импулсивни. Разбира се, понякога първо действат, а после мислят.