Хитрини в грима, които могат да променят живота на всяко момиче

Въпреки факта, че всички сме много различни и имаме собствени виждания за това, което е красиво, има някои хакове, които могат да задоволят всички ни.

Лесно да се разбере защо човек иска да изглежда добре. Гримът е чудесен начин да изпробвате различни външности и стилове, които най-добре пасват на вашата личност.

Събтахме някои съвети, които ще ви помогнат да се почувствате още по-добре за външния си вид!

Контуриране на корема

Лятото е в разгара си и е трудно да се преодолее желанието да се постави кратък топ. Но много от нас са твърде срамежливи, за да покажат коремите си. За да се освободите от срама как ще изглежда корема ви, можете просто да го контурирате. Нанесете основи от различни цветове, за да създадете желаните линии и просто да съчетаете всичко.

Бебешко олио за устни

Можете да подготвите специална скраб, за да върнете мекотата на устните си.

Смесете ½ супена лъжица захар с 1 супена лъжица бебешко олио в паста. Добавете няколко капки лимонов сок или ½ чаша вазелин. Нанесете сместа на устните си с пръст и разтривайте. Използвайте балсам за устни, след като измиете пастата от устните си.

Без червило по зъбите

За да избегнете червило на зъбите си, поставете пръста си в устата и го изтеглете бавно, така че излишното червило да остане на пръста ви и да не се появи на зъбите ви.

Коректор под очите

Триъгълният конектор ще ви помогне да скриете тъмните кръгове. Изчертайте линиите от вътрешния и външния ъгъл на окото до горната част на бузата. Нанесете коректора в триъгълника и го размажете добре.

Червило от сенки за очи

Понякога може да е доста трудно да намерите перфектния нюанс на червилото за цвета на кожата. Добрата новина е, че можете лесно да я създадете сами!

Поставете съдържанието на безцветен балсам в стъклен съд и след това добавете малко сенки на очите и го поставете в микровълнова печка за около 2 минути. След това го разбъркайте и го изсипете в празен контейнер за червило. Изчакайте, докато червилото се охлади и след това ще получите перфектния си цвят на червилото!

Възстановяване на сух молив

Няма да отречете, че е трудно да използвате молив за очи, когато той е сух. В този случай можете да вземете сешоар и да го насочите към молива. Уверете се, че сте “издухали” целия молив в продължение на повече от половин минута. Сега можете да използвате любимата си молив отново без никакви проблеми.

Продуктите за устни като сенки за очи

Можете лесно да използвате продуктите за устни на очите. Червило, балсам и гланц могат да бъдат отличен заместител на сенките за очите. Първо, много удобно е да използвате едно нещо за няколко цели. И второ, спестявате пари за закупуване на допълнителни продукти.

Бял молив за очи фи прави по-големи

Това е добре известен факт, че черното прави очите ни да изглеждат по-малки. Така че можете да използвате бял молив, за да постигнете противоположния ефект. Просто го нанесете върху вътрешния клепач и очите ви ще изглеждат по-големи.

Контуриране с точки

Правилата за контуриране с точките са същите като при обичайния метод – трябва да осветите центъра на челото, зоната под очите, брадичката и носа. Маркирайте скулите и челото отстрани към слепоочията. Можете също да добавите руж към горната част на бузите. След като сте поставили всички точки в необходимите области, ги смесете.