Ефективни домашни маски срещу черни точки

Чистото и гладко лице е мечтата на всяко момиче. Много от нас знаят от първа ръка какво са черните точки. 

Специалните домашни маски бързо и ефективно се справят с този проблем. Пробвайте най-популярните им разновидности: 

ЖЕЛАТИНОВА МАСКА СРЕЩУ ЧЕРНИ ТОЧКИ

Създава филм върху лицето, който след това извлича черните точки от кожата. В съотношение 1: 1, смесете мляко и желатин, след това загрейте маската във водна баня и нанесете върху почистено лице. Изчакайте 15-20 минути и премахнете филма от лицето. След това намажете червените петна с подхранващ крем.

МАСКА ОТ ЖЕЛАТИН И АКТИВЕН ВЪГЛЕН

Почиства, тонизира и омекотява кожата. 2 таблетки активен въглен, натрошени на прах. Добавете чаена лъжичка желатин, чаена лъжичка вода при стайна температура и разбъркайте. Загрейте сместа във водна баня и я нанесете върху проблемни области. Лицето трябва първо да бъде почистено и загрято. След 25-20 минути махнете маската с рязко движение.

ПРОТЕИНОВА МАСКА СРЕЩУ ЧЕРНИ ТОЧКИ

Протеини едно яйцата могат да ви помогнат. Нанесете с тънък слой разбито на пяна яйце върху предварително почистено и загрято лице. Когато маската се втвърди, нанесете върху нея втори слой от протеинова маса. Задръжте маската на лицето си за 15 минути и изплакнете с вода при стайна температура.

МАСКА СЪС СОДА 

Разтваря се супена лъжица сода в чаена лъжичка топла вода. С леки масажиращи движения намажете получената смес върху проблемите по кожата и оставете за 10 минути. След това измийте маската с топла вода и нанесете овлажнител върху лицето си. Не използвайте тази маска повече от два пъти седмично, за да не предизвикате зачервяване и лющене на кожата.

ГЛИНЕНА МАСКА СРЕЩУ ЧЕРНИ ТОЧКИ

Смесете бялата глина и отвара от лайка в равни пропорции. Нанесете получената маска с дебел слой върху предварително почистеното лице и изчакайте, докато маската се втвърди. След това изплакнете с вода при стайна температура и обработете лицето си с овлажнител.