Дръжте ръката си в тази позиция … Вижте какво се случва с тялото ви

Погледни ръцете си. Какво виждаш? Ако отговорът ви е “само ръцете ми”, попитайте рефлексолог.

Те ще ви кажат, че според изследването има много активни точки, които ви дават власт над вашето тяло и ум.

Искаме да споделим с вас какво можете да направите само с един пръст пръст.

Палец

Палеца е причина за безпокойство и главоболие. Ако преживявате нервно главоболие, леко стиснете палеца за около 5 минути. Рефлексолозите  ще облекчат болката.

Показалец

Този пръст контролира мускулните болки, както и чувствата на разочарование, страх и неудобство. Както показват проучванията в университета в Минесота, пациентите с болки в гърба и мускулите се чувстват по-добре след цикъл на рефлексотерапия. Стиснете показалеца си с другата си ръка за 5 минути.

Среден

Натискането на средния ви пръст помага, ако се чувствате раздразнени, ядосани или по-уморени от обикновено. Изследванията показват, че такова упражнение намалява кръвното налягане и ви успокоява.

Безименен

Отрицателните емоции и тъга ще изчезнат, ако стиснете безименния пръст за 5 минути. Не забравяйте да запазите спокойствие и да наблюдавате дишането си.

Кутрето

Малкият пръст е отговорен за самочувствието, стрес и нервност. Ако искате да намалите стреса, трябва наистина да мислите за това да масажирате за 5 минути кутрето. Опитайте се да мислите за нещо хубаво, докато го правите.

Дланта

Натиснете пръстите на едната ръка в средата с другата ръка. Масажирайте я с кръгови движения и вдишайте и издишайте дълбоко три пъти. Рефлексолозите казват, че дланта е центърът на вашите чувства и емоции. Изследванията показват, че редовното масажиране на Вашите длани помага за предотвратяване на замайване, стрес, диарии и запек.

Длани притиснати една към друга

Тази позиция често се използва в медитацията. Тя ви помага да се концентрирате и да поставите вашите мисли в ред. Като натискате дланите си заедно, можете да подобрите кръвообращението си.

Сурия Мудра

Тази позиция ще ви помогне да подобрите храносмилането и метаболизма си. Техниката се използва и за ниска кръвна температура и загуба на апетит.