Допуснали ли сте тези 4 грешки в дизайна на спалнята ви?

Смятате ли, че спалнята ви изглежда малко тъмна? Чувствате ли се, че не вложихте пълния си потенциал при интериора на спалнята ви? Ако е така, не сте сами.

Тези грешки в дизайна на спалните са често срещани. За щастие, обаче, тези проблеми са доста лесни за отстраняване. Разкрихме четири от най-често срещаните проблеми в проектирането на спалните, заедно с техните прости решения.

Грешка # 1: Избор на силни цветове

Дизайнерската грешка: Избирате смели, ярки цветове, като жълт0, портокалово или червено. Тези нюанси са много по-подходящи за високоенергийни зони на дома, като кухни и трапезарии.

Решението: Изберете цветовете в синята гама. Научно казано е, че за спокойният сън трябва спалните ни да са възможно най-успокояващи. Установено е, че синият цвят насърчава спокойствието. Но ако синьото просто не е вас, земните тонове или неутралите могат да бъдат доста релаксиращи.

Грешка # 2: Забравяйте за баланса

Дизайнерската грешка: Направили сте стаята да изглежда претрупана, като сте наредили всички мебели на едната стена. (Най-честият пример за това е две нощни щафчета с легло по средата.) Това прави останалата част от стаята да изглежда неизползваема.

Решението: Създайте правилно усещане за баланс, като разместите малко нещата. Ако имате свободно пространство, помислете за създаване на отделна функционална зона в спалнята, като например кът за четене или зона за сядане. Ако не, добавете тежест към другата страна на стаята, като поставите например скрин.

Грешка # 3: Липса на уединение

Дизайнерската грешка: Въпреки, че появата на изгрева е романтичен момент, ако нямате завеси това би довело до сериозна липса на уединение.

Решението: Добавете някои завеси. Има много красиви дизайни, от които можете да избирате.

Грешка # 4: Пропуснали сте аксесоарите

Дизайнерската грешка: Създаване на строго пространство, което не предлага нищо друго, освен да бъде място за спане и съхранение на дрехи. Накратко, място, в което изобщо не бихте искали да останете повече време.

Решението: Вашата спалня трябва да бъде пространство, в което с желание да се оттеглите за почивка. Отделете време, за да дадете на стаята усещането на вашата личност! Добавете някои принадлежности, произведения на изкуството и аксесоари, които ще подхождат на това място.

Източник: freshome.com