Астрология и красота ръка за ръка: подстригване по лунния календар

Какво е косата? Езотериците и магьосниците са убедени: тя не е само растителност по главата или предмет на гордост. Косата е по-скоро антена, която ни привлича положителна енергия директно от космоса! Какво означава това за обикновените хора? Трябва да се отнасяме по-отговорно с нашите коси.

Нещо повече, магьосниците предупреждават, че като подстриже косата си, всеки човек до известна степен променя не само своя жизнен път, но и съдба като цяло! Ето защо тази процедура трябва да се извършва в съответствие с определени правила и ритуали.

Какви ли? Нека сега да поговорим за това!

Ако косата расте бавно

За да расте косата по-бързо след подстригване, най-добре е да отидете при фризьора по време на растящата луна или през първите 2-3 дни от пълнолунието. Тогава Земният сателит ще сподели своята животворна енергия с къдрици и те бързо ще растат. Такава мярка се препоръчва за онези хора, чиито космени фоликули са отслабени от обезцветяване, боядисване, къдрене, честа употреба на преси и сешоар.

Весели къдрици

Косата ви разпилява ли се в различни посоки, като слама? Или може бие постоянно сплетена? Трудно ли е да я вкарате в ред? Необходимо е да я отрежете, казват експертите и то да го направите в съответствие с лунния календар! Трябва да отидете в салона по време на угасваща луна. Почти веднага ще забележите, че естеството на косата се е променило значително: тя вече няма да бъдв сплетена, ще пада гладко или къдравиците няма да се заплитат. Вярно е, че трябва да почакате повече за да порастне, защото косата, подстригана на намаляващата луна, забавя растежа.

Чуплива и падаща коса

Нарастващата луна ще бъде полезна и на собствениците на безжизнена коса. Разбира се, можете да използвате скъпи „чудодейни шампоани“, балсами, маски, масла и друга козметика, но е много по-лесно да се обърнете към лунния календар! Редовната прическа в момент, когато Луната намалява, първоначално значително се забавя, а след това напълно спира процеса на растеж на косата. Това означава, че корените ще придобият сила, а косата ви ще стане копринена и здрава!

С лунния календар – до фризьора!

Правилата по-горе са основни. А сега да поговорим повече за връзката, която съществува между прическата и лунния календар. Третият и четвъртият лунен ден са подходящи за скъсяване на косата. Те се считат за прочистване, тъй като незабавно премахват всички негативи, натрупани в аурата на човека, като същевременно ги освобождават от влиянието на енергийните вампири. Това означава, че дори такава процедура като подстригване води до обновяване и появата на нови сили.

Въпреки това, не е достатъчно да изберете лунен ден, за да приведете косата в ред. Има още едно много важно правило: в никакъв случай по-възрастен от теб фризьор не можете да режете косата ви! Да, дори и в правилния ден според лунния календар. Да, не може дори да отрежете бретона!

Работата е там, че по този начин само утежняваш собствените си проблеми. По-добре е да изберете или връстник или някой по-млад, а по-силната енергия на някой друг няма да ви засегне. И е желателно външният вид на фризьора да не е скучен, а весел – по същата причина.