11 причини той да ти каже “Не” в спалнята

Може би ти си чувала за такива отношения, в които сексът липсва. А това е и една от честите причини за раздяла. А може би точно това се е случило и на теб. Постара се всичко да е добре, но нещо ти липсва. Какво? Ами, точно сексът!

Ако си в недоумение защо половинката ти не иска да правите секс и как така се е случило, че той е изгубил интерес към теб, защо не правите любов, то може би става въпрос за тези няколко причини.

1. Той най-вероятно не те счита за привлекателна, но вината не е в теб.

Болезнено е. Мъжът до теб все още те обича, но повече не изпитва сексуално влечение. Може да става въпрос за навик, за битовизми, за еднообразие.

2. Ниско ниво на тестостерон

Ако мъжът ти има хормонални проблеми, това наистина е лошо, защото убива сексуалното му желание. На него изобщо не му е интересен сексът, не само с теб. С никого! Логично – това изисква медицинска помощ. Най-важното е мъжът да разбере, че това е негов проблем.

3. Да не би да си направила нещо, с което да си го отблъснала?

Ако се сещаш за нещо такова, обсъди го с него, иначе няма да стане по-добре.

4. Антидепресантите и другите лекарства могат да предизвикат проблеми с хормоните.

Просто провери страничните ефекти на лекарствата, които приемаш.

5. В отношенията ти с любимия има трети човек

Възможно е да става въпрос за изневяра. Но не е задължително да е физическа. Разбира се, възможно е да го задоволява сексуално друга жена и затова да не иска теб. Но също така е възможно той да се е сближил емоционално с друга и да не иска нищо от теб.

6. Занемарила си се

Дори да си омъжена или просто от дълго време да имаш връзка с този мъж, не означава, че трябва да заприличаш на лелка и да не се грижиш за себе си. Длъжна си да си обръщаш внимание, за да задържиш искрата в отношенията, особено в интимната сфера.

7. Той да не е асексуален?

Може пък приятелят ти просто да е такъв човек, за когото сексът не е нещо важно. Да, в началото на връзката ви е имало страст, но сега вече просто му е важно, че ти си до него. Тук вече нищо не можеш да направиш.

8. Той просто те е използвал

Дали пък не си се влюбила в него прекалено силно и да си била сляпа за истинските му намерения!? Може и никога да не те е обичал, а само да е искал да си поиграе с теб? И като че ли вече се е наиграл.

9. Прекалено е уморен заради стрес, работа и роднини

В някои случаи това може да е просто повод, за да те отблъсне, но има и такива, в които причините са реални. Ако твоето момче работи много, на него наистина не му е до това.

10. Може би е депресиран

Възможно е мъжът ти де се тревожи за нещо важно и сериозно и да не иска да прави нищо, какво остава за секс.

11. Не е уверен в леглото

Може би той просто се притеснява, че не може да те задоволи.

Източник: cosmopolitan.bg