9 причини, поради които вашите обувки изглеждат евтини

Опитвайки се да следват модните тенденции, някои жени забравят, че една скъпа и известна марка не гарантира идеалната визия.

И обувките играят важна роля, когато се срещате с нови хора. Ако все още носите неприятни високи токчета и червени лачени обувки от кожа, тази статия определено е за вас.

Събрахме 9 причини, поради които нашите скъпи обувки изглеждат евтини.

9. Много блестящи детайли

Скъпите рокли, украсени с кристали, могат да изглеждат наистина страхотно, но обувките, покрити с блестящи детайли, винаги изглеждат неподходящи и странни. Също така, кристалите, използвани на обувките, обикновено са с лошо качество и могат да паднат по време на първото или второто носене.

Ако обичате лъскавите обувки, изберете обувки в метални нюанси.

8. Изключително високи платформи на обувки

Някои ниски момичета предпочитат да носят високи платформи на обувките. Но въпреки цената, тези обувки не изглеждат скъпи или елегантни. Високите платформи превръщат краката в “копитата” и цялото тяло изглежда непропорционално. Препоръчва се да изберете малки обувки или обувки без платформа изобщо. За да изглеждате красиво, наистина трябва да поставите класически токчета.

7. Комбиниране на няколко цвята

Опитайте се да избегнете прекалено многото цветове, защото те превръщат скъпите обувки в евтини обувки. Не забравяйте, че не се препоръчва да се смесват повече от 2 цвята.

6. Много метални детайли

Коланите, нитовете и шиповете може да изглеждат наистина страхотно, но понякога дизайнерите се опитват да добавят колкото се може повече метални елементи, което прави обувките да изглеждат евтини. Разбира се, чифт ботуши могат да бъдат украсени с няколко нитове, но не избирайте такива с твърде много аксесоари.

5. Обувки от лачена кожа

Въпреки че тези видове обувки изглеждат красиви, те често се оцветяват или надраскват веднага след като ги поставите. Матовите обувки в същия силует ще изглеждат много по-скъпи. Ако все още искате да носите лъскави обувки, изберете неутрални цветове като бежово, черно или бяло.

4. Леопардови принтове

Леопардовите обувки може да бъдат наистина изкушаващи да ги купите, но трябва да изберете правилния цвят. Класическият печат на леопард обикновено се свързва с лошия вкус. Ако харесвате животинските принтове, опитайте се да намерите обувки с необичайни модели (като картинката отдясно.)

3. Неудобни обувки

Винаги се опитвайте да намерите удобни обувки. Неприятните обувки обикновено изглеждат странни и засягат здравето и позицията на гърба и краката. Дори ако сте намерили обувките на вашите мечти, не ги купувайте, ако са твърде стегнати и е болезнено да ги носите.

Нестабилната походка изглежда неудобна, без значение колко скъпи са обувките ви. Освен това всяка промяна в ходенето може да доведе до по-бързо износване на подметките и това повлиява нашето здраве. Опитайте някои  ниски обувки или такива със средни токчета и ще откриете, че те са по-удобни.

2. Твърде много изкуствена кожа

Много марки произвеждат обувки от еко кожа и това е страхотно. Но за съжаление, популярни магазини продават обувки и ботуши, изработени от изкуствени материали, които са с много лошо качество. Такива обувки изглежда евтино и губят своя чар много бързо.

Ако искате да си купите ботуши от изкуствена кожа, изберете ниски. И обикновените кожени ботуши изглеждат по-стилни и елегантни от тези, които приличат на чизми.

1. Стари обувки

За да правите добро впечатление, погрижете се за обувките си, ремонтирайте ги, ако е необходимо, и не носете токчета без капачки. Съществуват и много начини за почистване и измиване на обувки, изработени от различни материали.

Какво е важно за теб, когато става дума за обувки?