8 загадки, които могат да ви държат будни цяла нощ

Някои изследвания са доказали, че решаването на загадки и пъзели е изключително полезно за мозъка ви.

Това помага на ума ви, подобрява паметта и ви учи да обръщате внимание на малките подробности. Освен това е и забавно.

Прочетете цялата информация, отговорът е точно там. В някои пъзели съзнателно включихме повече подробности, отколкото е необходимо, просто трябва да улавите това, от което се нуждаете. Късмет.

Мистерията със свещта

Някога един старец и неговите 3 дъщери живеели в едно село. Един ден старецът се разболял тежко и Смъртта дошла да го прибере. Най-голямата дъщеря поискала Смъртта да остави баща й да живее още 2 години и Смъртта се съгласила. 2 години по-късно Смъртта се върнала, този път втората дъщеря се помолила на Смъртта и тя пожалаила старежа за още 1 година.

Година по-късно Смъртта се завърнала и най-малката дъщеря запалила свещ и помолила Смъртта да позволи на баща й да живее, докато свещта в ръката й изгори. Смъртта се съгласила. Смъртта никога не се е върнала.

Въпрос: Как се е случило това?

Отговор: След като смъртта си заминала, най-малката дъщеря духнала свещта, така тя никога не изгоряла.

Тайната на стълбата

Павел стоеше на 25 метрова стълба. Той се падна от стълбата на земята. Но той нито умря или нито се нарани тежко.

Въпрос. Как е възможно?

Отговор: Павел падна от първото стъпало.

Мистерията на монетите

Имате 2 кофи с вода, в първата кофа температурата на водата е 25ºC, във втората кофа водата е 25ºF. Вие пускате монета във всяка кофа от една и съща височина и те падат във вода по едно и също време.

Въпрос: Коя монета се докосва до дъното на кофата?

Отговор: Монетата в първата кофа. При 25ºC водата е течна, а при 25ºF се превръща в лед.

Мистерия с тревата

На полето има парче магическа трева, която се удвоява количеството си всеки ден. Ако на първия денедно парче трева, на 2-ри ден ще има 2 парчета и така нататък. Отнема 10 дни, докато тревата покрие цялото поле.

Въпрос: Колко време ще отнеме да покрие половината от полето?

Тревата се удвоява количествено всеки ден, така че на деветия ден тя ще бъде половината от количеството, което е на десетия ден. Следователно половината от тревата ще бъде покрита на 9-ия ден.

Мистерията с ябълката

Има 10 души в стая и всеки човек може да види цялата стая и всички останали. Искате да поставите ябълка, така че всички, освен един човек да могат да я видят.

Въпрос: Къде бихте поставили ябълката в стаята?

Отговор: На главата на някой от присъстващите.

2 коли

Има 2 коли, синята кола се движи с 60 км / ч, а червената кола с 40 мили / ч. И двата автомобила тръгват едновременно, но в определен момент се разминават.

Въпрос: Как е възможно това?

Отговор: Движат се в противоположни посоки.

Мистерията с ябълковото дърво

Две приятелки Ан и Мери отиват на разходка. Изведнъж завалява силен дъжд, момичетата виждат изоставена къща и решават да се подслонят. Когато дъждът спира, приятелките са сухи, но много гладни. Така че, те са тръгват в различни посоки да търсят плодове.

Ан открила ябълково дърво, но когато изяла ябълка, тя се преврърнала в дърво. Половин час по-късно Мери отишла на същото място и чула някой да казва: “Твоята приятелка се е превърна в дърво, трябва да я намериш, за да я върнеш обратно. Имаш само един шанс. Ако се объркаш, приятелката ти ще остане вечно дърво.”

Въпрос: Как може Мери да разбере кое дърво е нейната приятелка?

Отговор: Тъй като половин час по-рано валеше дъжд, всички дървета в гората трябва да са влажни. Единственото дърво, което не е мокро, е приятелката на Мери – Ан.

Кой човек носи най-голяма тежест?

Въпрос: Кой носи най-голяма тежест?

Отговор:
Човекът в средата трябва да носи с 25% повече тежест.