8 вида дрехи, от които е време да се отървете

Ние всички имаме дрехи, които само заемат място в гардероба ни, но не искаме да се разделяме с тях.

Прочетете тази статия, за да разберете какво можете да изхвърлите без никакви угризения. Само си представете колко място за нови елементи ще освободите!

Редакторите на Modernitta вече са освободили гардеробите си.

8. Подаръци, които не харесвате

Не се налага да държите подаръци, които майка ви, приятелката, баба ви или свекърва ви са подарили. Ако шарения шал кара кожата ви да изглежда бледа или роклята ви кара да изглеждате дебела, не е нужно да я носите и да разваляте настроението си.

Трябва просто да се усмихнете и да приемете настоящето. Няма значение какво ще направиш с тях и това не казва нищо за отношението ви към човек, който ви е подарил дрехата. Можете да дарите тези дрехи, да ги продадете или да ги изхвърлите.

7. Ярко облекло

Когато купувате рокли, поли и костюми, които са прекалено ярки или блестящи, трябва да помните, че вероятно няма да ги облечете втори път. Ако не сте готови да купите даден артикул само за една нощ, можете да го наемете или да купите нещо по-евтино.

Можете също така да продадете всички онези ярки и блестящи рокли, които вече имате онлайн чрез уеб сайтове, където хората търсят дрехи втора употреба.

6. Бяло бельо

Почти всички жени имат бяло бельо, но това облекло е напълно безполезно. Защо? Има няколко причини.

Белите дрехи се замърсяват бързо и стават сиви или жълти. Също така, под другите дрехи се виждат бели бикини и сутиени. Ако не искате всички да видят вашето бельо, препоръчваме да изберете бежово бельо, което прилича на вашия собствен тон на кожата.

5. Повредена скорошна покупка

Знаем, че е наистина неприятно, когато се налага да се отървете от нови дрехи. Но животът ни е пълен с изненади и може да не забелязваме мокра боя върху пейките, разлято кафе и т.н. Ако няма шанс да коригирате елемент, просто се отървете от него и бъдете по-внимателни в бъдеще.

4. Дрехи, които не предизвикват приятни емоции

Alastair Tombs, маркетингова специалистка от бизнес училището на университета в Куинсланд, твърди, че дрехите могат да предизвикат лоши емоции в нас, когато ги обличаме, ако има връзка между тези дрехи и неприятни ситуации от миналото.

Личната стилистка Annalisa Armitage подкрепя тази гледна точка и мисли, че трябва да се отървем от неща, които ни напомнят за лоши моменти. Annalisa казва, че дрехите, които свързваме с лоши времена или чувства, могат да засегнат настроението на жената.

3. Домашни закърпени дрехи

Много хора имат избелели дрехи с петна и кръпки. Без значение каква мръсна работа ще вършите, не трябва да забравяте за самоуважението си и да носите стари дрехи.

Препоръчваме да използвате облекла, които ви харесват и нямат видими дефекти и просто се отървете от останалите.

2. Фалшиви марки

View this post on Instagram

#fakegreece😂 #fakegucci

A post shared by Malthe Merved (@malthemerved) on

Ние няма да говорим за моралните аспекти на купуването на фалшиви марки, просто искаме да кажем, че тези дрехи могат да повлияят на нашия психологически портрет и поведение.

Една група американски учени е установила, че носенето на реплики влияе на нашия собствен образ.