10 ефективни начина да направите лицето си да изглежда младо отново

Бръчките и очните торбички са повсеместен признак на стареене, лошо отношение към кожата и лошия избор на начин на живот.

Въпреки че не можем да спрем стареенето, с малко внимание можем да забавим появата на бръчките и торбичките под очите или поне да ги направим по-малко изявени дори след появата им. Въпреки че има много кремове против бръчки, серуми и добавки, естествени начини да се отървете от бръчките винаги са за предпочитане. Воденето на здравословен начин на живот също помага заедно с отказването от пушенето.

Искамеска да ви запознаем с някои естествени средства, които могат ефективно да намалят признаците на стареене като бръчки и торбички под очите.

Премахване на бръчките

Потъмняването на кожата се дължи основно на стареенето и други фактори, като обичайните изражения на лицето, увреждането от слънцето, пушенето и лошата хидратация. Няма начин появата на бръчки да бъде спряна, но като водим здравословен начин на живот и използваме някои естествени средства за защита, стареенето на кожата може да бъде забавено и прикрито.

Белтъци

Вземете няколко белтъка и ги разбийте в малка купа. Масажирайте по цялото си лице и оставете да изсъхне най-малко за 15 минути. След като изсъхне, изплакнете я с топла вода. Витамин А и витамин В помагат за намаляване и постепенно премахване на бръчките.

Зехтин

Зехтина помага, като поддържа кожата мека и еластична. Преди да се отправите към леглото, внимателно масажирайте лицето си с няколко капки зехтин и изплакнете с мека кърпа. Ще се събудите с по-мека и здраво изглеждаща кожа на лицето.

Лимонов сок

Масажирайте кожата на лицето със сока от 1 лимон в фините линии и бръчки на лицето, преди да заспите. Киселинността на лимона намалява появата на бръчки и прави кожата по-сияйна.

Плодове и зеленчуци

Пресните плодове и зеленчуци са богати на витамини А и D. Те възстановяват блясъка на кожата и я правят по-млада.

Премахване на торбичките под очите

Появата на торбички под очите може да ви направи по-стари и уморени. Въпреки че те са предимно свързани с възрастта, те могат да се появят и поради липса на сън и умора.

Пакетчета чай

Чаят съдържа естествени танини, които са лек диуретик и отдавна е известен, използван от бабите ни и модели на подиума за намаляване на подпухналите очи. Потопете 2 чаени пакетчета в топла вода, след което ги охлаждайте за няколко минути в хладилника. Поставете по едно пакетче на всяко око в продължение на 5 минути и очите ви ще се чувстват освежени.

Авокадо

Умората често причинява тъмни кръгове под очите и може да добави години към външния ви вид. За да изчезнат тези тъмни кръгове, поставете резени от зряло авокадо под всяко око или опитайте да нанесете паста от нахут и мляко.

Краставица

Ако очите ви са червени и подпухнали, вземете 2 тънки резена студена краставица, легнете и сложете парче върху всяко око в продължение на 30 минути.

Лъжици

Вземете 2 метални чаени лъжички и ги сложете в хладилника за 10-15 минути. След като се охладят, поставете чашките на лъжиците върху клепачите за 30-60 секунди. Студенината на метала ще помогне да съживите уморените очи и да се почувствате освежени.

Премахване на бръчки около устата

Често първите признаци на стареене са появата на тези: назолабиални гънки, линии при смях и линии при мимики. Те също могат да бъдат ускорени от навика на тютюнопушенето. И така, какво можете да направите, за да забавите тези линии? Премахнете навика за пушенето! Също така, 2-те естествени средства за защита, посочени по-долу, ще ви помогнат да забавите появата им и да ги намалите, след като се появят.

Краставици и белтъци

Вземете половин краставица, обелете я и я нарежете на малки парченца. Тези парчета се смилат и прецеждат, за да се получи сок. Счупете яйце и разбъркайте белтука в този сок. Разтрийте тази смес върху лицето, особено около устата си. Оставете го да подейства за 15 минути. След 15 минути измийте лицето си с вода.

Кисело зеле

Поставете малко кисело зеле върху бръчките си за 10 минути и след това измийте. Яденето на кисело зеле е също добър начин за предотвратяване на бръчки, тъй като е добър източник на витамин А.

Какви други начини знаете, за да изглеждате по-млади? Кажете ни в коментарите.