8 причини за намаляване на либидото при жените

Сексуалното настроение на момичетата е в състояние да бъде убито от най-обикновените неща в съвременния живот.

И това намалява шансовете за получаване на оргазъм. Нека разгледаме по-подробно причините за намаляване на либидото при жените и как да се справим с тях?

8 ПРИЧИНИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЛИБИДОТО ПРИ ЖЕНИТЕ

1. Психични лекарства. Намаляването на либидото при жените е повлияно от хормони като допамин, серотонин и адреналин. Също така, антидепресантите са ефективни при потискане на сексуалната възбуда.

2. Борба със съня. Модерна жена е толкова заета през целия ден, че сексът се отлага за известно време по-близо до нощта. Но тогава те са изненадани, че възбудата е напълно изчезнала. Особено не е много вълнуващо да се приспособявате към секса, когато трябва да се борите със съня.

3. Колебание на теглото. Причините за качване на килограми при жените са много – бременност, празници, критични дни и други неща. Въпреки факта, че това е причината за излишните килограми, това е един от психологическите проблеми, които пречат на възбуждането, вследствие на което либидото намалява. Защото в такива моменти една жена е обсебена от факта, че в момента тя не е привлекателна заради нейната пълнота.

4. Проблеми в отношенията. Споровете с партньора, разбира се, са един от основните проблеми за намаляването на либидото. Ако вашият любим ви е подразнил с нещо, хармонията е нарушена в отношенията и имате различни възгледи за нещата, тогава тези симптоми не помагат да ви възбудят.

Намаляването на либидото може да бъде чисто психологическо, ако не сте сигурни в себе си.

5. Контрацептиви. Това важи за хапчета за контрол на раждаемостта, които в идеалния случай защитават от бременност, но също така се превръщат в пречка за насладата от секса. Такива лекарства засягат хормоналния фон на дадена жена и естествено понижават нейното сексуално желание, особено ако лекарствата се приемат след раждане.

6. Изкривени роли в сексуалния живот. Много е важно да се чувствате на мястото си в една връзка. Например, мъж може да се държи като малко дете или да показва женски черти в поведение, което ще потисне сексуалното желание на половинката му. Много често това се случва при жени след 40 години.

7. Вълнение. Това условие може да бъде пречка за възбудата на едно момиче. Когато един млад човек се притеснява, кръвообращението в зоната на клитора, както и влагалището, може да бъде нарушено, което предотвратява сексуалната възбуда, в някои случаи може да се наложи лечение.

8. Гинекологични проблеми. Не всички жени се втурват към гинеколога за преглед. Но болезнените усещания по време на полов акт, сърбеж, нехарактерни миризми убиват сексуалното желание на жената. И вероятно не иска да прави секс, дори при мисълта, ще почувства болка, психологически ще откаже момичето от секса.