30 август – вибрации на деня, именици и един велик рекорд

Особено активна и ефективна ще е първата част от деня до 13.30 ч.

Общуването ще се осъществява гладко, бързо и ще носи добри резултати. Единствено не трябва да избързвате при даване на обещания и поемане на нови отговорности, преценете добре възможностите си.

След това ще има известен спад в мотивацията от 13.30-15.30 ч. В този период нараства обидчивостта, проявяват се повече капризи и чувство на неудовлетвореност.

След този период отново се възвръща тонуса и настроението до края на деня.

На 30 август имен ден празнуват всички, които носят името Александър (означава – мъжествен, защитник на мъжете), Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо и Сашка.

Носещите името Александър могат да изберат на кой ден да празнуват имен ден, тъй като Православната църква почита на 30 август паметта на на Цариградския патриарх Св. Александър, а Българска православна църква – пренасяне на мощите на Св. Александър Невски; а на 23 ноември паметта на Свети благоверни княз Александър Невски (по стар стил умира на 14 ноември 1263 г.), като денят е и храмов празник на най-голямата източноправославна катедрала на Балканския полуостров – Храм-паметникът Свети Александър Невски в София.

Днешната дата е паметна в историята на българския спорт. Преди 30 години великата ни лекоатлетка Стефка Костадинова постави световен рекорд в скока на височина — 209 см. Този рекорд още не е подобрен.