8 Безвредни продукта, които разрушават здравето ни, ако предозираме с тях

Всеки знае, че всяка храна или лекарство могат да бъдат полезни само ако не ядете или не вземете твърде голямо количество от тях. И ако го направите, последствията могат да бъдат ужасни.

Днес направихме компилация от популярни храни и разбрахме кои от тях могат да увредят здравето ви, ако прекалите с количеството.

Соев сос

През 2013 г. един млад мъж от САЩ направил залог, че може да изпие бутилка (около 33 унции) соев сос. Припаднал и загубил съзнание. Лекарите го диагностицирали с тежка дехидратация и прекомерно количество натрий. Този дисбаланс е опасен, защото може да причини удар.

Чай

През 2014 г. 56-годишен мъж е хоспитализиран с бъбречна недостатъчност, причинена от изпиването на твърде много студен чай. Както се оказало, той изпил около 16 чаши за ден, което довело до тези ужасни последици. Неговите бъбреци са повредени от оксалат – химикал, който се съдържа в черния чай. За да избегнете тези последствия, не трябва да пиете повече от 6 чаши черен чай на ден.

Индийско орехче

Ако хапнете малко индийско орехче, това е напълно безопасно, но ако ядете повече от 2 супени лъжици, това може да доведе до халюцинации.

Паста за зъби

В началото на 90-те всички казваха: “Не поглъщайте повече от грахово зърно.” Поглъщането на огромно количество паста за зъби без флуорид най-вероятно ще доведе до разстроен стомах. Въпреки това, ако погълнете голяма част от пастата за зъби, съдържащи флуорид, тя може да бъде много опасна, особено за тялото на детето, тъй като флуоридът е токсичен и може да причини замаяност, стомашна болка и дори смърт.

Сода

Сладката сода съдържат много захар. А захарта е най-лошата съставка. Според най-новата информация смъртоносната доза захар е 0,5 унция за 1 литър телесно тегло. Така че средният мъж трябва да изпие 784 унции сода, за да се отрови.

Риба тон

Много хора знаят, че яденето на много риба тон може да бъде опасно, но малко хора знаят какво наистина означава “много”. Някои видове риба тон съдържат повече живак, отколкото други. Така че, ако теглото на един човек е 68 кг, тогава не трябва да яде повече от 0,3 кг риба тон на 9 дни.