7 тревожни сигнала на тялото, на които трябва да обърнете внимание

Човешкото тяло е цялостна система, която при всякакви неуспехи започва да дава различни сигнали и да изисква своевременно лечение. По-долу са събрани най-често срещаните сигнали на тялото, които могат да показват редица заболявания: 

ПОДУТИ КЛЕПАЧИ

Постоянното подпухване на клепачите и необичайно бледият цвят на кожата може да показват бъбречни проблеми. Регистрирайте се за консултация с Вашия лекар и направете необходимия медицински преглед.

КЪРВЕНЕТО ОТ НОСА

Ако страдате от редовно кървене от носа, това може да означава повишено кръвно налягане, проблеми със сърдечно-съдовата система или липса на витамин К. За начало добавете повече зеленчуци и спанак към вашата диета. Ако проблемът продължава, консултирайте се с лекар.

СУХИ УСТНИ

Ако в допълнение към този проблем се притеснявате от загубата на коса и слабост, най-вероятно нямате достатъчно витамин В2. Намира се във фъстъци, праскови, яйца, домати, зеле.

Как да излекуваме напуканите устни?

ПЛАКА НА ЕЗИКА

Причината за плаката може да бъде проблем с храносмилателните органи или липсата на желязо в тялото. Яжте повече зеленчуци, морски дарове, ябълки, портокали и черен дроб. Ако плаката е придружена с лош дъх, това може да е признак на бъбречни или чернодробни проблеми, диабет или бронхит.

ЛЮЩЕНЕ НА КОЖАТА

Признаци за липса на витамини В2 и А. Балансирано хранене, добавете към диетата повече моркови, тикви, билки, черен дроб. Ако в допълнение към лющенето, имате и сърбеж консултирайте се с лекар и направете тест за гъбички.

ПОВИШЕНО ПОТЕНЕ

Този проблем показва заболяване на щитовидната жлеза. Ако забележите, че се изпотявате на сън, проверете нервната си система и избягвайте стресови ситуации.

ОБРИВ НА ЛИЦЕТО

Обривите могат да бъдат сигнал за голямо разнообразие от проблеми с вътрешните органи. Пъпките по бузите обикновено показват проблеми с червата, на брадичката – с тазовите органи, на слепоочията – с черния дроб и жлъчния мехур. Ако обривът се намира на челото, проверете състоянието на стомаха.