7 неща, които всеки ден тайно увреждат кожата ни

За да бъде кожата здрава, гладка и ярка, жените са готови да похарчат много време и пари: редовни посещения на козметици, използването на скъпи козметики, дълги домашни лечения. 

Момичетата не винаги мислят за сложно лечение на несъвършенствата на кожата. Дерматолозите твърдят, че както външните, така и вътрешните фактори влияят на състоянието на кожата. 

Ето няколко неща, които оказват неблагоприятно влияние върху външния вид:

СЛЪНЦЕТО

Загорялата кожа изглежда свежа и здрава, но излагането на слънце води до сухота, проблеми с метаболизма, нарушен воден баланс в организма, което води до ранни бръчки и нестабилност на кожата.

Грим

В този случай имаме предвид тежък грим, използващ голямо количество средства, които запушват порите и предотвратяват дишането на кожата. Изберете не-каеогенна тонална рамка от светлинни текстури и измийте грима, веднага щом се върнете у дома.

АЛКОХОЛ

Използването на алкохолни напитки нарушава водния баланс вътре в тялото, води до дехидратация, подуване и провокира ранните появи на бръчки и неравен тен.

ЕКСФОЛИАНТИ

Въпреки че ексфолиантите се рекламират като средство за премахване на мъртвите клетки и за насърчаване на регенерирането на кожата, всъщност те увреждат лицето, причинявайки десквамация, сухота и възпаление. Дайте предимство на професионалния пилинг.

КАФЕ

Тази напитка измива калия от тялото, в резултат на което кожата губи естественото си излъчване и гладкост. Придобийте навика да пиете 1-2 чаши чиста вода след кафето.

ЗАХАР

Всякакви съдържащи захар продукти оказват неблагоприятно влияние върху красотата на кожата. Те провокират появата на акне и оказват отрицателно въздействие върху еластичността.

СТИСКАНЕ НА АКНЕ

Тези процедури в никакъв случай не бива да бъдат правени у дома, казват експерти на всяка крачка. Такива манипулации могат да заразят кожата с бактерии, да влошат съществуващия проблем или да доведат до белези. Ако имате проблеми, винаги се свържете с квалифициран специалист, който ще ви помогне да намерите необходимия метод за лечение.