6 юли – какво да очакваме и какво ще празнуваме днес?

Състраданието и разбирането са темата за шестия ден на месеца.

Акцентът е върху семейството и близките. Общото настроение е определящо. Това звучи добре и приятно, но е възможно да има твърде много положителни емоции. Възможно е с прекаленото желание за доброто и грижа да прекрачим граници, тогава лесно ще последват критика и груби думи.

6-тицата има тенденция да прекалява нещата. Всяка емоция, която възниква, има потенциала да бъде по-силна от обичайното, когато е на 6-ти.

Освен всичко друго днес е и световния ден на целувката.

Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени. В света съществуват най-различни легенди за появата на целувката. Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този начин разбирали дали техните съпруги са пили вино. Според друга целувката идва от връзката между майката и бебето. Не са малко и тези, които вярват, че целувката уста в уста е произлязла от маймуните. От много време различни здравни организации призовават хората да се целуват по-често, тъй като полезно за здравето. Доказано е, че докосването с устни всъщност провокира доста сложни химически реакции. Продължителната страстна целувка увеличава пулса над 100 и повече удара в минута. Тя повишава нивото на хормоните в кръвта на човека дотолкова, че може да удължи живота му с една минута. По време на страстната целувка се губят около 6,4 калории (за една минута).

Целувайте се по-често!