6 начина да стопите мазнините около корема за 10 дни

Истината е, че всички бихме искали да изглеждаме невероятно, когато облечем бански костюм и се насочвим към плажа или басейна.

Това обаче не е лесно постижимо, защото много хора се борят с излишните килограми и не са достатъчно физически активни. Ясно е, човек трябва да води по-здравословна диета и да започне да тренира ежедневно.

Също така е важно да се отбележи, че трябва да подготвите вашето “лятно тяло” много преди лятото да пристигне, т.е. през зимата и пролетта. Имайки предвид това, подготвихме 6 полезни съвета, които ще ви помогнат да изгорите излишните мазнини за нула време.

Как да се стопим излишната мазнина

Намалете приема на сол

Прекомерното количество сол може да доведе до подуване и увеличаване на теглото на водата. Въпреки че нашето тяло се нуждае от сол за оптималното му здраве, не трябва да консумирате повече от ½ ч.л. дневно. В противен случай тялото ще започне да задържа твърде много вода.

Намалете приема на въглехидрати

Диета, която се основава на много хляб и тестени изделия, може да доведе до наддаване на тегло и увеличаване на телесните мазнини. Вместо това трябва да се обърнете към храни, богати на протеини.

Избягвайте да пиете твърде много мляко

Ако пиете повече от половин литър мляко на ден, може да възпрете загубата на тегло. Заложете на киселото мляко и няколко парчета нискомаслено сирене вместо това.

Не добавяйте твърде много подправки

Добавянето на прекалено много пикантност към храната може да увеличи киселинната секреция в стомаха и да предизвика дразнене и да предотврати загубата на тегло. Трябва да включвате по-свежи и по-меки подправки.

Консумирайте по-малко алкохол и кафе, както и захар и преработена храна

Тези съставки нямат хранителна стойност и просто допринасят за излишната мазнина.

Яжте правилните плодове

Въпреки, че всички плодове са здравословни, ако искате да насърчите загубата на тегло, избягвайте да ядете круши и ябълки, поради богатството им на фруктоза, което може да попречи на храносмилането. Можете да ядете повече цитрусови плодове.