3 главоблъсканици, които само майсторите на логиката могат да разрешат

Добрите загадки подобряват нашето внимание и дедуктивна логика. Така че, ако мозъкът ви не иска да се събуди и да работи правилно, бихме искали да погледнете тези трудни загадки.

Сигурни сме, че ще разгадаете всички тези задачи много бързо. За да проверите себе си, има отговори в края на статията (само за всеки случай).

Успяхте ли да го разрешите? Нека продължим!


Един детектив отива в един ресторант и забелязва леко пиян мъж и сервитьорка.

– Но ти си поръчал и печено месо – твърди сервитьорката.

– Не съм поръчал месо! Току-що дойдох да прекарам няколко часа тук. Опитвам се да спестя пари , казва посетителят.

“Ти си пиян и не можеш да си спомниш какво си поръчал преди 2 часа”, продължава раздразнената сервитьорка.

– Ти знаеш много добре, че не може да поръча това ястие – обяснява детективът.

Как детективът знаел, че сервитьорката се опитва да заблуди клиента?

Ако сте успели да разберете тази загадка, да опитаме следващата!


“Току-що пристигнах в този град и се разхождах, когато един мъж с оръжие дойде при мен и ми открадна часовника!”, Казва един турист в полицейското управление: “Той имаше мустаци, сини панталони …”

– Не е нужно да продължавате – казва полицаят, – вече знаем – навсякъде има камери за сигурност. Разгледайте тази снимка. “

“Мисля, че крадецът е един от петимата братя измамници: Лу, Ло, Ла, Лий или Лиу”, казва полицаят, “Вече ги доведехме тук. Разгледайте ги и ни кажете кой е крадецът.


Отговори:

Сервитьорът. За левичарите е по-лесно да държат табла в дясната си ръка и да сервирате ястия и напитки с лявата си. По този начин лявата ръка работи, а дясната е статична.

Часовник на стената казва, че е 18:15. Съобщение над бара показва, че храна се сервира до 15 часа. Така че човекът, който прекарва “няколко часа” в ресторанта, нямало как бъде там навреме, за да поръча храна.

1. Лиу е виновен. Шапката на Лу е украсена с зигзаг (не прави) ивици. Ло не можеше да държи пистолет заради куката си. Мустаците на Ла гледат надолу. Ръката на Лий е бинтована.

Коя загадка е най-сложната? Споделете вашето мнение с нас.