6 начина да се предпазим от ретроградния Меркурий

Откачате ли когато чуете, че Меркурий пак е ретрограден? Сигурни ли сте, че наистина знаете какво означава това?

Не, това не е апокалипсисът на зомбита. Не, няма да се нараниш, да изгубиш работата си или (най-лошото) неочаквана алергия към шампона ти.

Ето както обяснява астрологът Дебра Ан Климент, Меркурий е планетата, която управлява транспорта и комуникацията. Три пъти в годината, в продължение на три седмици, планетата върви наобратно т.е. се движи назад в зодиакално въздействащите области на живота ви – като пътувания със самолет, документи и дори текстови съобщения. Следващия период на Ретрограден Меркурий тази година от 25 юли до 18 август и от 16 ноември до 6 декември.

Щом хората са склонни да приемат, че когато Меркурий е ретрограден, това е лоша новина … ами, в грешка са. “Това се случва, за да ни накара да бъдем по-интроспективни във всяка област на нашия живот”, казва Клемент. “Ние всички сме в едно забързано ежедневие, така че целta е една единствена. Животът не може да спре заради Меркурий, а и не трябва да спира. “

И така, какво точно трябва да направите по време на ретроградния Меркурий?

1.Направете изследвания

Последният път, когато отидохте при лекаря, вероятно сте се паникьосвали за нещо, което сте прочели в Google. Сега е идеалното време да отидете “само защото”, казва Клемент. Информацията е трудна за скриване, когато Меркурий е ретрограден, така че Вашият лекар може да открие нови неща за вашето здраве.

Имайте предвид, обаче, че тъй като документацията може да бъде неубедителна по време на ретроградния Меркурий, може да се наложи да потърсите второ мнение.

2.Развервен план за ВСИЧКО

Ако пътувате, не разчитайте на GPS за упътвания или не разчитайте на това, че можете да изтегляте самолетни билети по имейл. Отпечатайте всичко, от което имате нужда, за да сте сигурни, че ще стигнете до местоназначението си. Защо? Меркурий контролира както комуникацията, така и транспорта, а когато е в ретроградна среда, рискувате нещата да се объркат и в двете сфери.

По същата логика, ако изпращате важен документ или нещо друго по пощата, уверете се, че сте получили номер за проследяване, за да можете да го следите, ако се загуби.

3.Запазете бистър ума си и не се притеснявайте да питате

По същия начин, както истината се разкрива в кабинета на лекаря, така и отново истината ще излезе във вашите лични отношения, казва Клемент. това ли е което сте искали винаги в личните си взаимоотношения? Истините ще изплуват на яве.

Сега е и идеалното време да потърсите нова работа. Ще получите по-голям достъп до информация за работата, независимо дали сте изправени срещу други кандидати.

4.Бъдете гъвкави

Управлението на времето е особено важно по време на ретроградния на Меркурий. Възможно е да има закъснения на влаковете, строителни разрешения, проблеми с автомобилите или всякакви непредвидени обстоятелства, които биха могли да повлияят на вашето пътуване. Бъдеш психически подготвени за промени в последната минута (дишайте дълбоко!).

5.Не поемайте ангажименти

Спрете да се ангажирате с нещо като връзки, работни предложения или дори с нова тренировка. Може да има несъответствия, които объркат плановете ви и нещата да се забавят.

Като практикуващ адвокат, Клемент е трябвало да подпише множество договори в ретрограднен Меркурии. “Някои преминаха добре, а някои бяха от пълен ужас”, казва тя.

Вместо да чакате  ретроградния процес да свърши, възползвайте се от тази възможност за провеждане на изследвания или преглед на материалите и условията на договорите. Възстановете приоритетите си, казва Клемент.

6.Поправете грешките от миналото си

Може да се фокусирате към детайлите, тъй като Меркурий контролира ума. Използвайте това в своя полза, като редактирате или поправяте грешки, било то нещо, което сте написали или казали на глас, съветва Клемент. Небесата са благосклонни по време на ретроградния Меркурий, така че е подходящ момент да поправите грешките си.