11 Топ тайни съвети за плътна коса, които фризьорите не споделят

Всеки харесва плътната и красива коса.

В повечето проучвания, мъжете предпочитат жени със здрава коса, тъй като това е признак за репродуктивен успех. За да имате такава коса е лесно постижимо и наистина започва отвътре, а и може да се постигне от повечето хора с правилната диета и начин на живот. Косата ви зависи от вас, затова започнете тези ритуали, за да извлечете максимума!

Обърнете внимание на пърхута

Здравият скалп е ключът към здравата коса. Избягвайте появата на пърхут с правилното измиване и избягване на сухота на скалпа. Можете използвате шампоани против пърхут или лекарства – потърсете тези с катран или салицилова киселина в съставките, за да ексфолирате скалпа и да се отървете от люспите. Можете и с подръчни средства да създадете такъв вид “лекарство против пърхут”, опитайте да изцедите сока на лимон в косата си и ще поличите страхотен ексфолиант.

Пийте най-малко 8 чаши вода на ден

Честно казано, това е ключът към толкова много успехи. Подходящата хидратация поддържа нивата на водата на скалпа и кожата, водеща до здрава кожа на главата и по-бърз разтеж на косата. Опитайте се да държите бутилка с вода на бюрото си или да хапвате плодо, за да се придържате към потреблението на вода.

Масажирайте скалпа си

За най-малко 2 минути на ден масажирайте скалпа. Сдвижения нагоре и надолу. Това помага, като увеличава притока на кръв към тази област, за да се увеличи производството на коса. Особено когато масажирате с главата надолу, наистина можете да накарате тялото ви да работи за вас.

Направете терапия с масла преди лягане

Опитайте с кокосово масло или индийско косово масло в косата си най-малко веднъж седмично. Кокосови и други масла ще ви помогнат да подхраните косата си и да яхидратирате, правейки я по-силна и здрава. Всичко, което трябва да направите, е да втриете маслото в корените, да увиете косата си и да легнете да спите с кърпа на възглавницата си. Измийте сутринта и се насладете на здравата си коса.

Приемайте Омега-3

Здравата коса идва със здравословната храна! Потърсете храни, които съдържат Омега-3, за да направят здрава и бласкава гривата ви. Започнете със сьомга, авокадо и бадеми. Ако храната не е лесно достъпна, можете да се отправите към местния магазин за здравословни храни за капсулите Омега-3.

Не прекалявайте с шампоана

Прекаленото миене може наистина да изсуши скалпа ви. Опитайте се да запазите миенето на косата до два пъти седмично, за да запазите естествените масла на косата. Прекаленото миене на косата с шампоан може да  изсуши коасата, което може да доведе до начупването й, раздразнение и дори пърхот! Ограничете употребата на шампоан.

Ограничаване на пресите

Опитайте се да опазите косата си от преси, маши и сешоари през по-голямата част от седмицата. Ограничете използването на топлинния уред до веднъж седмично, за да избегнете увеждането на косата си. Дългата коса означава здрава коса, а прекалената употреба на топлина води до начупване, разделяне на краищата и изсушаване. Освен това, ако следвате правилото на шампоана два пъти седмично, можете наистина да запазите косата си поне за половин седмица!

Защитете косата си при използване на преси

Ако трябва да използвате преса, маша или сешоар, защитавайте вашите коси. Използвайте силиконов термозащитен спрей, за да напръскате косата си и да предотвратите увреждането. Поставете продукта, когато косата е влажна, и не забравяйте да използвате този продукт, преди да излезете на слънце за продължителен период от време. Топлината може да причини необратими щети и най-добре е да използвате продукт, които да я защити.

Избягвайте четка, когато косата ви е мокра

Сресването на влажна коса причинява скубане. Косата става по-слаба, когато е мокра и лесно се къса, ако използвате неправилна четка. За да предпазите космите от скубане и накъснване, използвайте гребен с широки зъби.

Вземайте правилните витамини

Докато здравословното хранене води до здрава коса, някои витамини наистина създават улеснението да поддържате тази коса здрава. Потърсете витамини с цинк и витамини B, за да увеличите растежа на косата. Но бъдете внимателни с тези хапчета, тъй като те ще създадат по-бърз растеж във всички области, където космите растат.

Преструвайте се докато се получи

Междувременно има начини да се фалшифицирате пълни коси. Опитайте да изсушите косата с главата надолу, за да увеличите обема. Друг трик е да вържете косата си на много висока опашка, докато спите, за да избегнете начупване на косата. И ако наистина се налага, инвестирайте в висококачествени екстеншъни, за да създадете илюзията за плътна коса.