5 съвета за по-бели нокти

Съществуват много причини, поради които Вашите нокти може да придобият жълтеникав оттенък. Не се страхувайте да експериментирате със следните прости предложения за красиви, по-здрави и бели нокти. Използвайте съставки, които имат естествен избелващ ефект. Кажете ‘сбогом’ на жълтите нокти чрез Вашите седмични или месечни ритуали за прекрасен маникюр и педикюр.whiter_nails

1. Лимонов сок

Избелете ноктите си с използването на тази свежа съставка. В средно голяма купа се налива 1 чаша лимонов сок и 1 чаша прясна, чиста вода. Накиснете ноктите си в тази смес за 15 минути. Повтаряйте процедурата поне 2-3 пъти седмично, за да постигнете ослепителни резултати. Ако желаете, можете да използвате и лимонова кора, която да втриете върху кожата, в областта около ноктите, след което изплакнете с хладка вода и лимонов сок.

2. Сода

whiter_nailsХлябната сода притежава натурален избелващ ефект. В купа смесете равни части вода и сода за хляб. Разбъркайте сместа, нанесете я на ноктите си и разтъркайте. Оставете за 30 минути. В момента може да Ви се струва наистина странно, но мога да Ви гарантиран, че наистина има ефект. Накрая, измийте ноктите си от хлябната сода с топла вода.

3. Паста за зъби

Пастите за зъби са създадени, за да премахват тъмните петна от зъбите ни. Освен това, могат да направят същата магия и с жълтите нокти. Използвайте четка за зъби, с която да нанесете малко количество паста за зъби върху Вашите нокти. Започнете да четката жълтите участъци, като отделяте специално внимание на чувствителната кожа околото ноктите и кожичките. Накрая, изплакнете ноктите си с хладка вода.

4. Бакпулвер и лимонов сок

Чрез комбинирането на тези две съставки се получава една страхотна смес с натурални избелващи съставки. Вземете една купа и смесете 1 с.л. бакпулвер и 1 с.л. лимонов сок. Използвайте памучен тампон и нанесете сместа върху ноктите си. Защитете чуствителната кожа около ноктите, като особено внимавате за правилното прилагане. Оставете сместа за 10 минути, след което измийте с хладка вода.

5. Ягоди и сода

Ягодите и содата се използват също и за премахване на различни петна по зъбите. Въпреки това, можете да ги използвате и в процеса по избелване на жълтите нокти. Намачкайте 4-5 ягоди в купа и добавете 1 чаена лъжичка хлябна сода. Втрийте сместа в ноктите си и оставете за около 10 минути. Накрая изплакнете сместа с хладка вода. Повторете процедурата няколко пъти, за да заздравите състоянието на ноктите си.