5 японски тайни за красота, които трябва да знаете!

Преди да споделим с Вас 5-те от най-добрите тайни за красота, не забравяйте, че най-доброто, което можете да направите за кожата си е да избегнете яденето на твърде много сладки продукти, твърде много нездравословна храна и да избягвате използването на прекалено много грим.

Японките са известни с тяхното здравословно състояние, липса на акне и блестяща кожа. Ако искате да притежавате порцеланово-гладка кожа, ние Ви предлагаме някои от най-съкровените японски тайни за красота:Japanese beauty secrets

1. Нека зеленият чай стане Ваш най-добър приятел. Да, точно така, пиейки по 3 чаши зелен чай на ден, кожата Ви ще се възползва от всички антиоксиданти, които той съдържа. Антиоксидантите ще помогнат за детоксикацията на тялото Ви и ще защитите кожата си от вредните радикали.

2. Направете си маска от червен боб. Рецептата е съвсем проста. Просто смелете 1 чаша червен сух боб в блендер. Смесете с достатъчно топла вода, за да получите мека каша. Приложете тази смес върху лицето си и я оставете за около 10 минути. Изплакнете добре и се наслаждавайте на Вашата здравословна, чиста и гладка кожа.

3. Яжте риба. Всички знаем колко полезна е рибата за организма. Но въпреки това, често забравяме да я включим в менюто си. Освен изключително полезна, рибата е и много вкусна и диетична. Тя съдържа омега 3 мастни киселини, които поддържат косата здрава и щастлива.

4. Яжте ориз. Оризът е особено здравословен, основен източник на витамин В1. Ниските нива на мазнини го правят чудесна алтернатива за заместване на някои други вреди продукти (като белия хляб). Съдържа антиоксиданти, които ще защитят кожата и цялото Ви тяло от вредните радикали.

5. Измивайте и масажирайте лицето си всеки ден. С мека четчица нежно масажирайте кожата си всяка сутрин. Тази техника ще подготви кожата за по-добро усвояване на съставките в любимия Ви крем.