Как да си направите „кашмирен/ кадифен маникюр”?

velvet manicureРешихме да Ви представим едно иновативно изкуство за създаване на екстравагантни, кадифени нокти. През последната година, тази технология доста се прочу. Освен в ежедневието, много дизайнери залагат на тях, като ги добавят към модните си ревюта по цял свят. Резултатът е наистина несравним, изискан и стилен.

В тази статия решихме да Ви представим и как точно да създадете тези прекрасни кашмирени нокти, които си остават една от водещите тенденции при маникюра както за тази година, така и за следващата.

Да се научите как точно се правят този тип нокти всъщност е много лесно! Повярвайте ни, не е нужда да бъдете професионалист, за да постигнете съвършенството на кашмирените нокти. Преди да Ви покажем и техниката за този маникюр, първо ще Ви отговорим и на няколко основни въпроса:

  • Колко дълго издържа този вид маникюр? – 2-3 дни
  • Кашмирът пада ли при миене на ръцете? – Не, той остава, докато не го махнете.
  • Трудно ли се премахва този вид маникюр? – Не, обикновено отнема много кратко време. 10 секунди с обикновен лакочистител, докато отстраните мекото покритие.velvet manicure

Сега е време и да Ви покажем как да си направите велурени нокти и то за нула време. По-долу ще намерите как стъпка по стъпка да постигнете този зашеметяващ маникюр.velvet manicure

Какво ще Ви бъде необходимо:

  • кашмирена пудра
  • лак за нокти, в цвят близък до избраната от Вас пудра
  • топ лак

Технология:

1. Лакирайте ноктите си с максимално най-близък цвят до този на избраната от Вас пудра.
2. Нанесете топ лак. С пинсета вземете малко количество от пудрата и поръсете обилно върху неизсухналия топ лак. Ако е необходимо, натиснете кашмирените частици, за да прилепнат по-добре към нокътя.
3. Излишната пудра почистете с мека четка.
Съвет: Преди да започнете да поръсвате, предлагаме Ви да подложите лист хартия, за да можете по-лесно да съберете остатъка в кутийката.velvet manicure

Вече имате изключително актуален, ефектен и пухкав маникюр! Не забравяйте, че не трябва да използвате топ лак, след като вече сте поръсили ноктите си с кашмирената пудра. Желаем Ви успех!