5 прости промени в къщи, които ще ви помогнат да останете здрави

Ами ако къщата ви имаше сърце? Само си представете колко по-добре бихте се почувствали, знаейки, че вашият дом е възможно най-здрав.

Оказва се, че заедно с поддържането на благосъстоянието на нашите тела, можем да контролираме това, което се появява и какво се използва в домовете ни, за да помогнем на нашите семейства да постигнат здравословен начин на живот. Какви промени ще помогнат на уюта и здравето в нашия дом? Ще ви кажем точно сега!

Почистете кухнята си

Смятана за душата на къщата, кухнята е мястото, където семействата често се събират. Ето защо е толкова важно да я „подобрим“. Струва си да се започне с покупката на лек препарат и здравословни продукти. Следващата стъпка е инсталирането на филтри за вода. Филтриране на чешмяна вода, можете да предотвратите появата на различни заболявания, подобряване на кожата и кръвообращението. Прегледайте и сравнете филтрите за вода, ако не сте добре запознати с това, консултирайте се със специалист.

Вземете спортни уреди

Ако в къщата ви има допълнително свободно пространство и не знаете как да го използвате, помислете за организацията на спортния кът. Вземете някакво оборудване за упражнения или спортно оборудване. Обърнете внимание на везните, йога постелки, бягащата пътека. Само си представете: като имате специална фитнес зона в къщи, ще тренирате без да напускате дома си. Физическата активност може да помогне за намаляване на риска от хронични заболявания, свързани с нарушения в сърдечно-съдовата система. В допълнение, тя помага за подобряване на качеството на съня, общото състояние на тялото и добавя енергия.

Озеленяване на къщата

Отдавна е известно, че чистият въздух е изключително важен за здравето. Той подобрява храносмилането и понижава кръвното налягане, укрепва имунната система и тонизира тялото. Няма съмнение, че ежедневното излагане на чист въздух е необходимо за всеки от нас.

Но понякога е невъзможно да отворите прозорците, за да проветрите стаята или да прекарате по-голямата част от деня навън – особено през студения сезон. Един от най-лесните начини за прочистване на въздуха в къщата е закупуването на живи растения. Те не само успешно контролират появата на бактерии и микроби във вашия дом, но също са отлични домашни декорации.


Ако не можете да се грижите за свежи цветя в стаите, помислете за алтернативи. Например, използвайте ароматни лампи и етерични масла, както и овлажнители.

Пречистване на въздуха в къщата

Важно е чистият въздух да е вътре във вашия дом. За да се гарантира това, трябва да се внимава въздухът да не се замърсява отвън. За да направите това, предвид настоящата екологична ситуация, е изключително трудно. Експертите препоръчват да се инсталират пречистватели на въздуха в дома. Това ще предпази белите дробове от прах, цветен прашец, плесенни спори, химикали, които използвате. Така намалявате риска от алергични реакции.

Интелигентно почистване

Почистването може да бъде един от най-ефективните начини да осигурите живота си в здравословна среда. Въпреки това, тези домакински химикали, които могат да бъдат намерени на рафтовете на супермаркетите, често са опасни поради съдържанието на токсини и химикали. Те увреждат вашето здраве повече, отколкото помагат. Така че повечето аерозоли, полиращи продукти за мебели и освежители за въздух могат да доведат до проблеми с дихателната система, алергични реакции.

Внимателно прегледайте етикетите за препаратите за почистване преди закупуване и минимизирайте взаимодействието с потенциално вредни химикали като белина и амоняк.

А какви тайни на чист и здравословен дом познавате?