5 прости истини за взаимоотношенията, които трябва да знаете

Толкова много е написано за отношенията, че е трудно да се определи кое е вярно и кое не.

Modernitta събра някои стереотипа, които можете да отхвърлите незабавно.

5. В началото трябва да има страст

Не всички взаимоотношения започват с невероятно увлечение. Следователно, си заслужава да обърнете внимание не само на страстта и искрите, но и на усещането за сигурност и комфорт, които чувствате (или не) до човека, с когото сте. За здравите отношения е много по-важно да можете да се смеете и да се доверите един на друг.

4. Щастливите двойки имат едни и същи интереси

Всеки човек има свои собствени интереси и хобита. Не мислете, че ако обичате операта, а вашият потенциален парньор е любител на рафтинг, няма да имате какво да си говорите и ще бъдете нещастни заедно. Напротив, личните интереси ще ви направят по-привлекателни в очите на вашия партньор.

3. Щастливи двойки никога не се карат

Хората, които никога не се карат обикновено просто не им пука. Двойките без проблеми обикновено са на път да се разпаднат. Не казваме, че лошият език или злоупотреба са добри неща, но малките кавги не трябва да ви притесняват. Те се случват на всички, така че вие и вашият партньор се научите да се разбирате по-добре.  В спора се ражда истината.

2. Щастливите партньори обожават близките и приятелите си

Не очаквайте партньорът ви да обича безусловно семейството и приятелите ви. Също така не е нужно да сте фен на семейството на партньора си. Вие се харесвате помежду си и това е достатъчно. След това просто трябва да организирате взаимодействието с другите, така че никой да не се обижда. Ключът е да комуникирате помежду си и да кажете какво мислите за леля му или за братовчед й, без да се обиждате.

1. Щастливите двойки са винаги заедно

Ако смятате, че партньорите в щастливите двойки никога не се разделят, това е илюзия. Рано или късно всеки човек иска да прекара известно време сам. В хармоничните връзки партньорите разбират това и спокойно се отдават на личното си пространство. Никога не бива да се обвинявате, че желаете това. Почивките от семейните задължения са необходими. Това не означава, че сте престанали да обичате партньора си: напротив, това помага да се запазят чувствата или дори да се вдъхне нов живот в отношенията.

Бонус

Много време изучаваме характеристиките на “добрата” връзка от филми или реклами. Но те нямат нищо общо с действителността. Не забравяйте, че когато забележите малки недостатъци на партньора си. Те го правят истински.