13 съвета как да станем по-добри в целувките

И клиширано да звучи, една целувка може да варира от експлозия от усещания до абсолютно скучно действие.

Има повече нюанси на обикновена целувка, отколкото уравнения в математиката и има лесни начини да зададете темпото, дори ако не сте започнали добре. По-долу се намира полезен наръчник за това как да се овладеете това красиво изкуство – целувката.

1. Освежаване

От само себе си се разбира, че когато сте на няколко сантиметра от лицето на някого, никой не иска да вдишва дух на пепелник или чесън и лук. Избягвайте прекомерно острата храна или се заредете с ментови бонбони или дъвки.

2. Уцелете точния момент

Следвайте указанията на езика на тялото на партньора ви, за да знаете кога е точното време да започнете целувка. Съгласието е ключовия момент, така че никога не боли да питате, преди да се наведете се усмихнете, ако не сте сигурни.

3. Работете с очите си

Когато се навеждате за целувка, не можете да използвате устата си, за да говорите, защо да говорите чрез контакт с очите? Когато всъщност сте в средата на целувката обаче, просто затворете очи, тъй като взирането е партньора може да накара и двете страни да се почивстват неудобно. Временната слепота по време на целувка може да засили начина, по който тя се усеща – звука на дишането на другя човек или лекото докосване на ръката.

4. Отдейте се на момента

Сигурни сме, че ще се чувствате по-свързани с другия човек, ако престанете да се тревожите за уменията си в целуването или нещо, което сте казали 10 минути по-рано. Просто се отдайте на момента.

5. Отделете време

Целувката е отборна игра на устните. Не се увличайте прекалено (т.е. прекалено агресивна игра с езика), а се отдайте на синхрона и симбиозата помежду ви.

6. Балсам за устни

Не, никой не очаква устните ви да са “идеално меки” през цялото време. Но тогава идва на помощ балсама за устни в чантата ви. Ако през зимата устните ви са суха, не се колебайте да го използвате.

7. Езика…

Използването на езика може да е чудесно … когато е умерено. Не забравяйте, че е целувка, а не измиване на лицето. Никой не обича да се облива в слюнка устата му да е пълна с чужд език. Опитайте да започнете бавно и леко, без език, докато целувката стане по-страстна.

8. Атмосферата

Независимо дали става дума за свещи, палатка под звездите, в океана или внезапна дъждовна буря, специалната обстановка прави целувката по-интересна. Тъй като очите ви са затворени през повечето време по време на целувката, ще чуете и дори ще усетите нещата, които се случват около вас по-ясно.

9. Бъдете спонтанни

Целуването е преди всикчко обмяна, затова се чувствайте свободни да се отпуснете и да експериментирате с различни стилове целувка, за да поддържате нещата интересни. Опитайте леко дръпане на долната устна с зъбите по време на целувка. Опитайте да използвате повече езика или нежно ухапване, стига и двамата да сте в окей с това.

10. Следвайте се

Добрите целувки отразяват взаимно движенията си, така че и двамата да сте в една посока. Обърнете внимание на това, което вашият партньор прави. Или поемайте водеща роля, ако искате да опитате нещо различно. Чувствайте взаимно импулсите си.

11. Докосванията

Целувката ще се почувства още по-дълбока, ако държите половинката си, докато се целувате или докосвайте врата или гърба й.

12. Научете ерогенните зони

На тази фаза не забравяйте големия потенциал на ушите, носа, ключицата и шията – просто помислете за всички тези нервни окончания. Смучките не са точно за всеки, така че не хапете и не го смучете, освен ако вашият партньор не каже, че го желае.

13. Комплиментите

За да намалите напрежението от нервните вибрации на целувката, направете на партньора си комплимент. Ако това не е била най-добрата целувка, внимателно ги насочвайте в друга посока, като забавите, отдръпнете се и демонстрирате различна техника.