5 продукта, които могат да се преборят с бръчките, не по-зле от инжекциите с ботокс

Пластична хирургия, ботокса и “козметичните инжекции” – хората правят всякакви неща, за да останат млади.

И ако не сте готови за такива драстични мерки, светът все още има като широка гама от продукти, които могат да ви накарат да изглеждате по-млади.

Ето списък на готините продукти с мощни анти-стареене ефекти, които могат да се използват както отделно, така и заедно с кремове и серуми. Преди да купите някой от тези продукти, трябва да се консултирате с вашия козметик и да разберете дали можете и трябва да ги използвате. Освен това, преди да ги използвате, тествайте ги на малка площ от кожата си.

1. Argireline известен още като ацетил

Argireline е пептид, който леко прониква в кожата и стимулира определени процеси в нея. Той често се нарича конкурент на ботокса, защото ефектът, който има, е много сходен. Пептидът отпуска мускулите на лицето, но не ги блокира. Argireline не е токсичен и се отстранява от тялото, но ефектът е натрупан. И продуктите с висока концентрация на пептида имат много бърз ефект.

2. Пептид от змийска отрова

Този пептид се нарича змийна отрова, защото има подобен ефект. Точно като змийската отрова и Argireline, тя отпуска мускулите, спира спазмите, а резултата е плоски малки и средни бръчки. На този пептид има много кремове с ефект на ботокс.

3. Матрисил

Матриксил или Палмитоил пентапептид-4 също е пептид. Той прави кожата регенерирана и произвежда свой собствен колаген и хиалуронова киселина. Козметиката с този пептид помага да се обърнат признаците на стареене. Тя може да бъде закупена както отделно, така и като съставка в различни серуми.

4. Екстракт от охлюв

Козметичните продукти с екстракт от охлюв имат регенериращ ефект, изглаждат кожата, овлажняват я, правят я малко по-лека и премахват признаците на акне. Тези продукти също премахват бръчки, но не толкова дълбоки и помагат на кожата да се лекува.

5. Антиоксиданти

Антиоксидантите също се наричат консерванти, защото забавят процеса на стареене. Колкото повече антиоксиданти има продукт, толкова по-добре. Това е така, защото те увеличават ефектите един от друг. Ето списък на най-ефективните антиоксиданти:

  • Витамин С прави цвета на лицето по-хомогенен, спира възпалението и помага за синтезирането на колагена.
  • Екстрактът от гроздови семена е мощен антиоксидант, който помага при производството на колаген и еластин.
  • Екстрактът от зелен чай възстановява увредените клетки и спира възпалението.
  • Цинкът увеличава производството на колаген и се бори със стареенето на кожата.

  • Токоферолът (витамин Е) стимулира регенерацията и има повдигащ ефект. Той също така прави кожата малко по-светла.
  • Ретинол (витамин А) увеличава производството на колаген и се бори с бръчките и стареенето на кожата.
  • Екстрактът от нар помага за забавяне на стареенето.