5 често срещани грешки, които правите в началото на връзката

Почти всеки прави тези грешки в началото на една връзка. Ние ви казваме какви са правилата и забраните на този етап, така че да сте сигурни, че ще продължите към следващия етап.

Новите взаимоотношения винаги са оцветени с ярки емоции, тръпката и очакване на непознатото – колко трябва да научите един за друг! Но под това са скрити много клопки. Попитахме докторанти и професори по психология в Калифорнийския държавен университет Кели Камбъл как да започнем нова връзка и да не сбъркаме.

“Препоръчвам на всички начинаещи двойки да следват теорията за социалното проникване. Това означава, че трябва да започнете с общи теми и постепенно да преминете към по-лични разговори, казва д-р Кембъл. – Много хора правят една и съща грешка: те са напълно разкрити на първата среща, което ги кара да се провалят. Лесно е да се обясни: когато започнете нова връзка, всеки чака взаимен интерес, а не остро потапяне в света на един от партньорите.

Според експерта бавното и постепенно развитие на романса ще ви донесе повече ползи.

“Нормално е, отначало да се чувствате невероятно привлечени, поради това хората често не обръщат внимание на важни неща, като приликата на ценностите в живота. И след като всички дългогодишни отношения са изградени върху тях. “

Ако целта ви е сериозна връзка, трябва да намерите възможно най-много допирателни точки.

За да сте сигурни, че пеперуди в стомаха ще се превърнат в дългогодишна история, ви препоръчваме да обърнете внимание на следните правила.

КАКВО ДА НЕ ПРАВИТЕ

Постоянно звъните и пишете съобщения на партньора си

Най-важното е реципрочността и постепенното развитие. Не налагайте прекомерна комуникация на партньора си. Ако днес ви се обади за среща, утре можете да се обърнете към него с насрещно предложение. И така се редувайте, но не се превръщайте в човекът, който винаги първи се свързва и инициира срещи.

Коментиране на лични теми, докато не достигнете определено ниво на близост

Помислете дали сте готови да кажете на партньора си чудесните подробности за вашия трескав студентски живот, обсъдете с него начини на защита по време на секс или просто отидете в една тоалетна. Ако не усетите силата да стигнете до това ниво, тогава трябва да изчакате не само с интимни разговори, но и с интимна близост.

Да правите секс, ако някой от партньорите не е готов

Няма конкретно правило, когато се случва първият секс. Всяка двойка има свой собствен път. Основното нещо е да се уверим, че за първи път се случва по взаимно съгласие, а не в резултат на убеждаване на един от партньорите.

Ставате скучни

Не се опитвайте да надскочите себе си, като показвате ерудиция по политически въпроси или като поканите партньор на първата среща да гледате документален филм за Северна Корея. Може би това е интересно, но не на етап, когато едва се познавате. По принцип е по-добре да избягвате противоречиви теми – първо, все още не можете да предскажете реакцията на партньора, второ, няма по-ефективен начин да унищожите игривото настроение и да прекарате остатъка от вечерта в спорове. Бъдете отворени и весели, изберете необичайни развлечения и бъдете готови да опитате нови неща.

Критикувате себе си и нямате самочувствие

Ако в живота ви има епизоди, с които не се гордеете, но сте склонни да споделяте, опитайте се да им дадете по-положителен поглед. Например, ако наскоро сте се разделили с човек, не се оплаквайте от това колко несправедлив е той. По-добре е да кажете, че сте били несъвместими и с течение на времето станало очевидно.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ

Пробвайте с различни дейности на срещите ви

Опитайте се да промените мястото и часа на вашите срещи. Резервирайте закуски, отидете на пикници, музеи, сутрешна йога в парковете и т.н. Не се ограничавайте до резервация в ресторанта след работа. Така че можете да видите партньора си в различни ситуации и да видите как се държи в необичайни ситуации. Например, как ще се промени отношението му към вас, когато сте сред приятели.

Поддържайте здравословен баланс в една връзка

Както вече споменахме, в началото на една връзка, партньорите, обсебени от страст, искат да прекарват цялото си време един с друг. Но не прекалявай. Не забравяйте да се срещнете с приятели, семейство си, разбира се, прекарвайте време и със себе си. Поддържането на независимост е много важно, дори ако сте в дългосрочна връзка или сте били женени от много години. Напълното отдаване на един партньор и прекарвате на цялото време с него, рискувате да загубите себе си. Следователно – баланс и само баланс.

Обърнете внимание на алармите

Ако вашият партньор непрекъснато планира нещо без вас, анулира срещи в последния момент, критикува ви през цялото време и говори лошо за вашите приятели, това е лош знак – това означава, че той не се интересува от сериозни взаимоотношения.

Уважавайте желанията си

Няма нищо лошо да бъдете принципни по определени въпроси и да защитавате интересите си. Дръжте се с достойнство – за да покажете на партньора си как трябва да се държи с вас.

Бъдете честни с партньора си

В началото на връзката способността за общуване се превръща в решаващ фактор. Много е важно да кажете какво мислите, когато говорите. Опитайте се да бъдете учтиви и да запазите спокойствие дори в конфликтни ситуации. Не повдигайте гласа си, не викайте и не съдете – това разрушава взаимоотношенията. Не забравяйте, че компетентното общуване е ключът към дългото щастливо отношение.

Обобщавайки, можем да кажем, че новатат връзката – винаги е много вълнуваща и забавна и вие трябва да й се наслаждавате. Но в същото време не трябва да пренебрегвате собствените си нужди или тревожни сигнали.

“В началото на връзката хората са склонни да пренебрегват слабостите на партньора и да преувеличават своите заслуги”, казва Кембъл. – Моят съвет е да поддържам баланс между емоциите и рационалното мислене. Ако не се справите сами с тази задача, потърсете съвет от близки или приятели.