4 грешки в пазаруването, които могат да ви накарат да изглеждате зле

Купували ли сте някога нещо с грешен размер и го разбирате чак у дома?

Вероятно сте били в такава ситуация, особено ако някога сте купили нещо онлайн. Но дори дрехите с подходящ размер често стават твърде малки или прекалено големи, след като ги изперете. Въпреки това, ако просто следвате някои прости правила, лесно можете да си купите дънки или пуловер, които ще изглеждат перфектно за вас.

Подготвихме някои указания за това как да направите измерванията, да изберете точния размер и на какво да обърнете внимание, когато купувате нещо, за да избегнете грешка.

1. Направете правилните измервания

  1. Обиколка на бедрата: Измерете обиколката на тазобедрената става, докато стоите странично пред огледалото. Огледалото ще ви помогне да избегнете грешка, защото трябва да фиксирате измервателната лента на най-изпукналата част от задната страна.
  2. Обиколка на талията: За да измерите обиколката на талията, поставете лентата върху най-тънката част от стомаха.
  3. Обиколка на гръдния кош: За да измерите обиколката на гръдния кош, поставете лентата върху най-важните части на гръдния кош.
  4. Обиколка на врата: Това се използва най-вече за определяне на размера на ризите за мъжете. Поставете лентата около врата така, че да е в основата на шията.

След като направите измерванията, сравнете резултата с тази диаграма и изберете правилния размер.

  • US – Американски размер
  • INT – Интернационален размер
  • EU – Европейски размер

2. Не обръщаме внимание на препоръките на производителя

При избора на дрехи онлайн, не забравяйте, че размерите могат да се различават между различните производители. Всеки уеб сайт има свои собствени графики с параметрите, които трябва да вземете под внимание.

3. При избора на размера не вземаме предвид тъканта

За да избегнете ситуация, когато дрехите веднага станат прекалено големи или прекалено малки след пране, погледнете тъканта, от която се състои облеклото: памук и вълна стават по-малки след пране, но синтетичните и памучни дрехи стават по-големи. Освен това, вземете предвид препоръките на производителя. Погледнете снимките върху етикетите.

Дрехи, които можете да купите в по-голям размер:

Пуловери, изработени от вълна: Първо, вълнените дрехи поддържат топлина. И второ, има голяма вероятност влакното от вълна да стане по-малко след изпиране и дрехите няма да ви станат. Между другото, за да се избегне свиването на дрехите след пране, трябва да ги изсушите в хоризонтално положение върху сухи кърпи.

Тениски, бельо и други памучни дрехи: След пране памукът се свива доста, така че не трябва да купувате дрехи, които са точния ви размер. Ако дрехите съдържат еластан, можете да изберете обичайния си размер.

Ризи и блузи с яка: Когато изпробвате такива дрехи, обръщайте внимание на това колко здраво е яката. Ако няма място между яката и врата, трябва да купувате по-голям размер, защото съществува опасност яката буквално да ви удуши след пране.

Дрехи, които можете да закупите в по-малък размер:

Трикотажни дрехи: Няма значение кои тъкани са били използвани: дрехите ще се простират така или иначе. Ето защо е по-добре да си купите трикотажни дрехи, които са с по-малък размер. В противен случай ще забележите, че до края на първия ден, ръкавите са по-дълги, отколкото би трябвало да са.

Дънки: Въпреки факта, че дънките са изработени от памук, денимните дрехи стават по-големи след първото им носене. Единственото изключение е, дънките да имат специални еластични влакна, така че да не стават по-големи.

Полиестер: Облеклата от тази синтетична тъкан често се простират, особено в долната част. Можете да разрешите проблема, като купите дрехи с по-малък размер.

4. Ние не измерваме краката си правилно

Ако трябва да поръчате обувки онлайн, измервайте дължината на краката си от петата до върха на най-дългия пръст. Измерете размера на двата крака, защото повечето хора нямат еднакъв размер. Изберете обувките, според по-големия размер.

Друг параметър, който е много важен, е ширината. Една от най-популярните системи е американската система. Това е много просто: N – тесен, M – среден, W – широк.