4 доказани начина да забравите бившия

Понякога да се отървете от спомените от миналото с бившата любов може да бъде много трудно.

Повечето начини да се отървете, например алкохол, работа, пътуване и активна комуникация с приятели, носят само временно облекчение, след което болката се връща. Търсите на причините за раздялата, обвинявате се, обвинява другите- всичко това ви създава само нови страдания, причинени от конфликта между получаване на чувство за любов към бившия ви приятел / любовник и отхвърлянето на това лице, създаването на остро негативен имидж.

Често, като начин да се забравят миналите взаимоотношения, се спряга намирането на нов партньор. Такива отношения в повечето случаи не са нищо друго, освен проекцията на предишните. Човекът се опитва отново да живее всичко, което иска да забрави, следователно сценарият се повтаря, но в същото време двама души вече страдат, а единия от тях  напълно незаслужено.

И ТАКА, КАК ДА ЗАБРАВИТЕ БИВШИЯ

1) Признайте себе си, че чувствата са все още там.

Избягването на чувствата, отричането им, води само до увеличаване на зависимостта от минали взаимоотношения, невъзможността за окончателното им скъсване.

2) Психически осъзнавайте физическото приключване на връзката, без да се впускате в подробности и причините за случилото се.

Действителното разпадане на любовните взаимоотношения не винаги е съпроводено от прекъсване на емоционалната връзка, което често води до желание тя да се възобнови. Да се ​​отървеш от емоционалната привързаност е много по-трудно, така че отначало можеш да се опиташ да я превърнеш в друг вид връзка, например в приятелство.

3) Отървете се от гнева и обвинения срещу бившия 

Всъщност това означава да прощаваш. Усещането за неприязън и гняв не позволява да се откъснеш от старите взаимоотношения, кара те постоянно да се връщаш в спомените на раздялата. Щом гневът изчезне, става много по-лесно да се забрави.

4) Потърсете помощ от специалист

Ако всички по-горе описани методи не помогнат и силата на чувствата е твърде висока и не позволява нормален живот, е необходимо да се обърнете към психолог, който ще ви помогне да се разбере скритите мотиви на привързаност и да изберете начин да се отървете от него.

Основното нещо, което трябва да запомните след разпадането на отношенията е, че животът не свършва до там, само определен етап от него е завършен. Много по-правилно е да се възприема ситуацията на завършване на любовна връзка като началото на нова фаза в живота.