29 юни – какво да очакваме днес и кой празнува на тази дата?

Днес няма да има толкова голямо напрежение, колкото през последните няколко дни.

Отдъхнете си, но все пак бъдете на щрек. Това не е ден, в който да се втурнете в нещо или да приемате неща с номинална стойност. Хората може и да не са толкова честни, колкото ви се иска да бъдат. Това не означава, че те са умишлено злонамерени (въпреки че и това е възможно); те може просто да са малко заблудени. Има едно тихо предчувствие за новия месец, проникващ в днешната енергия.

29-тото число на месеца отнема основната вибрация от 2-ката и ги я издига. 2 се нуждае от стабилност и търпение, и когато тези качества не са там, то може да се породи гръмотевичен гняв! Също така има значение и числото 11 /сбора на 2+9/, което е господарско число. 29 отнема по-висока честота от 2-ката и я смесва с 9-ката, която се нуждае от мир и съзнание.

Освен всичко друго днес празнуваме и Петровден. Именници са: Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо, Камен.

Според народните вярвания Св. Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая.

На този ден се коли „петровско пиле”. Рано сутринта жените носят в черквата колак и ранни ябълки – петровки. Осветени от свещеника, те носят здраве. На този ден не бива да се върши важна земеделска работа. При суша се прави молебен за дъжд.