27 юли – вибрациите на деня, имениците и 2 астрономически събития

27-ия ден може да не е по-лесен от вчера, ако сте имате ситуация, която да ви разтрой!

Днес е ден на студени твърди факти и истини, пред които хората може да не са готови или склонни да се изправят. Това също е ден, предразположен към грешки. Ако са вашите грешки, а след това поемете отговорност за коригирането им. Ако те са грешки на някой друг, не бъдете прекалено бързи да критикувате или да преценявате.

Днешният ден е страхотен ден, когато става въпрос за емоционални връзки.

На този ден имен ден празнуват: Милчо, Милчена, Милен, Милена, Милетин, Милица, Мирена, Милина, Миленко, Добри, Добрин, Добриян, Добра, Добрина, Добринка, Добрияна, Пантелей, Панчо, Панто, Панка.

Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон – Пантелей пътник – Заради вярата си той е бил подложен на жестоки мъчения и през 305 г. е посечен от хората на император Максимилиян. Преданието гласи, че вместо кръв от тялото му потекло мляко. Народът ни нарича този празник Пантелей пътник и Воден Пантелей. Названието Пантелей пътник идва от наблюдението, че на този ден прелетните птици започват да се събират на ята и да се готвят за дълъг път. Воден Пантелей е свързан с поверието, че светецът св. Панталеймон, на когото е наречен празникът, е господар на силните поройни дъждове и наводненията. Слепи и болни посещават лековити извори и обричат курбани за здраве.

Две интересни и редки астрономически събития ни очакват в нощта на 27 юли – пълно лунно затъмнение и Марс в опозиция (планетата ще е в противоположна посока на Слънцето на небето, гледано от Земята). Лунното затъмнение ще започне около 20.15 часа и ще продължи до около 2.30 часа след полунощ. Пикът му ще бъде от 22.30 ч. до 0.13 ч. на 28 юли, като Луната ще бъде в червеникав цвят (откъдето и името Кървава луна). То ще е най-дългото за XXI век.