14 домашни трика, които ще ви спестят много главоболия

За да не допуснете домакинските занимания да заемат цялото ваше свободно време, заслужава да се отбележат някои полезни съвети, които интернет общността споделя в мрежата.

Например можете да научите как да поправите счупените очила или как да направите дистанционното управление да работи само с една батерия.

Съставихме набор от доказани методи, които интернет потребителите вече са проверили сами.

14. Как да направите дрехите си снежнобели

Опитайте да добавите няколко таблетки аспирин към вашата перална машина при прането на белите дрехи – това ще върне белотата дори на стари дрехи. Също така, ако оставите дрехите си да се накиснат във вода с аспирин за известно време, преди да ги изперете, резултатите може да ви учудят.

13. Как да предпазите дрехите от гънки

За да предотвратите намачкване на дрехите си при пътуване, при опаковането им, ги обвийте с хартия и ги сгънете нормално.

12. Как да поправите счупените сенки за очи

Не се втурвайте към кошчето за боклук, ако сте счупите любимата си сенки за очи. Вместо това, изсипете малко количество алкохол в контейнера със счупените сенки, загладете ги с помощта на лъжица или пръста си, изчакайте, докато сместа се втвърди и готово.

11. Как да премахнете драскотини от лачена кожа

Добавете една супена лъжица оцет към чаша вода и избършете обувките си с тази смес. Този трик ще ви помогне да се отървете от драскотините върху лачената кожа.

10. Как да смесваме продуктите в миксер бързо и равномерно

Първо, поставете в смесителя течните съставки, след това – добавете всичко останало. Течността ще формира фуния, издърпвайки твърдите частици надолу и това ще направи всички съставки да се смесят равномерно.

9. Как да накарате домашните си растения да цъфтят по-често

Поливайте вашите растения с водата, останала от сварени картофи или макаронени изделия. Хранителните вещества, които съдържа тази вода, ще помогнат на растенията да растат по-бързо и да цъфтят по-често.

8. Как бързо да намерите необходимия елемент в кутия с моливи

Хванете писалките и моливите, които използвате най-често с ластичка. Това ще ви помогне да ги намерите по-бързо.

7. Как да окачим неща, с помощта на самозалепваща лента

Залепете лентата на елемента, който ще виси, маркирайте разстоянието, отлепете лентата и я залепете на стената. Съвпаднете белезите, които сте получили, и отлепете лентата.

6. 3 начина за вързване на вратовръзката

5. Как да се запазите свежо вече нарязано авокадо

Поставете авокадото и парче лук в един съд. Авторът на този метод твърди, че лука няма да развали мириса или вкуса на авокадото. Вместо това, това ще ви помогне да запазите авокадото прясно и свежо.

4. Как да се отървете от лоши миризми у дома

Вероятно един от най-приятните начини да се отървете от силната миризма на пържени продукти в кухнята е да изпечете бисквитки. Освен това, ако използвате ванилия, захар, канела или индийско орехче в процеса на готвене, тези съставки ще създадат приятен, сладък аромат, който ще надделее над всички други миризми.

3. Как да накарате хладилника да мирише добре

Използваните чаени пакетчета. Поставени във вашия хладилник, могат да помогнат да се освободите от всички неприятни миризми.

2. Как да накарате дистанционото да работи с само една батерия

Дистанционните управления обикновено имат слот за 2 батерии. Но ако имате само една батерия, можете да използвате следния трик, за да продължите да работите – вземете видия и я поставете на мястото на липсващата батерия, така че да може да завърши веригата. Сега няма да се налага да бягате до магазина, търсейки нови батерии посреднощ.

1. Как се бели портокал

За този трик ще ви трябва остър нож и плитка лъжица. Отрежете кората на горната страна на портокала, направете дълъг разрез, свързващ горната и долната част с нож. Разрезът не трябва да е дълбок – ножът не трябва да достига до плътта. Поставете лъжицата под кората и леко започнете да отделяте кората от плътта. След малко упражнение ще можете бързо да белите портокалите и да завършите с едно голямо парче коричка, вместо с малки парченца.