13 качествата на силните жени, на които повечето мъже не могат да устоят

Доброто самочувствие е основен елемент в здравите взаимоотношения и част от почти всяка цел и постижение в нашия живот.

И още повече, голямото самоуважение и вътрешната сила изглеждат неустоими в една жена. Затова е изключително важно да се работи върху самочувствието и да се правят промени, които го засягат по един положителен начин.

Ние силно вярваме, че щастливите и здрави хора са успешните хора. И за нашата прекрасна женска публика, събрахме 13 важни начина да станем точно това.

1. Приемане, че тя не трябва да бъде съвършена във всичко

В наши дни жените са принудени да мислят, че ако нямат страхотна кариера или невероятно семейство, те са неуспешни. Много зряло е да избирате своя път и да се придържате към него. Можете да бъдете съвсем перфектни за себе си и за хората около вас, без да бъдете идеални във всички начинания.

2. Без евтин външен вид

Нормално е, ако очите ви светнат при вида на голяма продажба. Но е по-практично и изпълващо да имаш едно облекло или грим, което е с високо качество, вместо да купуваш 10 евтини за същата сума пари. Да не говорим, че гримът оказва влияние върху здравето на вашата кожа и органи.

3. Имайте здравословна връзка с тялото си

Едно е да обичаш и приемаш тялото си и друго да вземаш добри решения за него. Хората обичат да извиняват пренебрежението на здравето си, като казват: “Аз не съм моето тяло”.

Е, познайте какво? Ти си твоето тяло. И наистина е част от теб, и ще го имате завинаги, така че спрете да злоупотребявате с бързото хранене и разрушителни диети и упражнения. Здравето на ума и тялото ви трябва да са в баланс.

4. Не позволявайки на възрастта да диктува качеството на живота ви

Може би сте израснали с мислене, че даването на всичко на най-малкото дете на семейството е правилното нещо, което трябва да направите, или може би вашите родители поставят голям акцент върху зачитането на възрастните хора. Къде си ти в тази велика схема на нещата?

Само вие можете да решите. Можете да се откажете от вашия комфорт, да го поставите в умствена кутия, докато не навършите 60 години и страдате за живота си – но животът ви се случва точно сега! Никой от нас не знае какво е бъдещето и зависи от вас да започнете да живеете по-добре днес, отколкото да се бавите.

5. Обичайте тренировките

Можете да избирате всякакъв вид и количество упражнения, които ви подхождат. Телата ни са предназначени да извършват физическа активност и това ни прави щастливи. Ендорфините (хормоните на радостта) се произвеждат в мозъка ви, когато упражнявате, за да преминете през първоначалния дискомфорт и в добрата част – дайте си 21 дни (необходимата сума за налагане на навик) и вижте как се чувствате след това. Също така, снимките преди и след постигат пълена увереност.

6. Бъдете честни за недостатъците си

Никой не е съвършен, включително и ти. Дори Шер не е перфектена – а тя е Шер! Така че, обърнете внимание на вашите недостатъци – те не ви правят по-малко от готин човек. Те са това, което те прави човек. Приемането на това може да бъде освобождение и първа стъпка към изработването на нещата, така че те да не ви пречат да имате качествени взаимоотношения и добър живот.

7. Бъди квалифицирана, талантлива и горда

Често се чувстваме уязвими в този страшен свят. Постовете в Instagram и Facebook често могат да ни накарат да се чувстваме като, че ли животът на другите хора, телата и постиженията са по-добри от нашите. Трудно е да се има предвид, че социалните мрежи са просто фасада за живота на обикновените хора.

Затова отделете малко време да седнете и да нанесете на хартия всичките си таланти и умения, всички неща, в които сте великолепни и ще видите – вие сте по-силни, отколкото си мислите.

8. Не позволявайте на хората, които не харесвате да влизат в живота ви

Ние не избираме хората, с които отиваме на училище или с които работим, но свободното ни време е наше там ние решаваме. Не го губете с хора, които само ви карат да се чувствате зле или ви дават по-малко, отколкото заслужавате емоционално. Да се научиш да казваш “не” на неща, които не искаш да правиш, е безценно умение и е знак за умствена зрялост.

9. Поемане на отговорност за здравето си

Ако сте навършили 18 години, законно никой не е отговорен да се грижи за вас. И колкото по-бързо проумеете това, толкова по-добър ще бъде животът ви. Може да се страхувате от зъболекари или лекари, но помнете – те са там, за да ви помогнат и когато знаете нещата, които се случват в тялото ви, вие сте наполовина оборудвани, за да ги поправите.

10. Не позволявайте на себе си да бъдете натисната да правите неща, които не ви харесват

Да пиете на парти, просто защото всеки пие или да остане в отношения с човек, защото вашето семейство го обича. Натискът от страна на връстници не е проблем само на тийнейджърите – ние се изправяме всеки ден под властта на модата или съвет от приятели. Но когато започнете да вземате решения въз основа на вашите собствени приоритети и чувства, вие в крайна сметка имате по-голяма отговорност за живота си. Всяка постигната цел ще донесе още повече удовлетворение, тъй като тя е ваше решение.

11. С уважение към времето

Вашето време е единственият ресурс, който никога няма да се върне. Когато управляваме своето време разумно, можем да постигнем велики неща и да имаме по-добро чувство за контрол над всичко, което се случва с нас.

12. Понякога трябва да почивате

Зареждането на батериите е от решаващо значение за физическото и психическото здраве. Добрият сън, правенето на нещата, които ви харесват, и паузата за известно време през деня е нещо, което има положително въздействие върху вашето тяло и ум. В края на краищата не можете да направите нищо добро, ако не се чувствате добре.

13. Разбиране и избягване на манипулации

Това ни води до нещастие заради другите и ни позволява да приемем ролята на жертва. Бъдете внимателни – да бъдете жертва, е пристрастяващо. И това не е добре за вашето самоуважение.