11 истини за мъжете, които те крият от другите

Има много факти за мъжете, които статистиката ни показва.

Като цяло жените живеят по-дълго от мъжете по целия свят, мъжете прекарват около една година от живота си в гледане на жени и лъжат два пъти по-често са жените. В тази статия търсим какво е вярно и какво не.

Решихме да ви разкажем за 11 интересни факти. Надяваме се, че ще ги харесате.

11. Мъжете виждат кошмарите като бедствия

Смърт, здравни проблеми и лични заплахи са общи теми за кошмари за всички. Но учените от Университета в Монреал проведоха проучване на повече от 10 000 сънища и установиха, че има някои разлики между това, което мъжете и жените най-често виждат в кошмарите си.

Мъжете се събуждат от кошмари, в които виждат големи бедствия, наводнения, земетресения и войни. Междуличностните конфликти в кошмарите се появяват в сънищата на жените два пъти по-често, отколкото при мъжете.

10. Мъжете се навеждат, за да вдигнат обект

Забелязали ли сте някога, че мъжете вдигат паднал предмет, като се навеждат над него, докато жените приклякат? Разбира се, не всички го правят по този начин, но това поведение е типично за повечето хора.

Може би това е така, защото жените често носят неудобни дрехи (поли или рокли), което означава, че те трябва да клякат. Мъжете са по-малко склонни да бъдат задържани от дрехите си, за да могат лесно да се наведат.

9. Мъжете харесват жени със здравословно тегло

Бланка Ортега-Ролдан Олива от Университета в Гранада доказа в своите изследвания, че мъжете предпочитат слаби жени, които изглеждат здрави. Нямаме предвид тези, които не кашлят или страдат от треска, а тези, чието тегло изглежда нормално.

Това означава, че мъжете не са привлечени от някакъв митичен идеал за красота или момичета с изключителен външен вид, които тежат като пера, а от жени, чиито килограми и ръст са нормално корелирани.

8. Мъжете се опитват да привлекат вниманието на момиче, ако държът палците си на колана

Когато мъж иска да покаже на жена, че се интересува от нея, той неволно заема поза, която демонстрира, че е смел и силен. Обикновено мъжа държи палците си, закачени към колана на панталоните си.

Подобен ритуал се появява в древни времена, когато е нямало колани или панталони. Мъжете, опитващи се да спечелят женска, насочиха внимателно към чатала си. Днес такъв жест би бил неприличен, но все пак имаме ехото му: когато един мъж държи ръцете си върху колана, те все още сочат към чатала му.

7. Мъжете предпочитат комплиментите от други мъже

Има мнение, че мъжете приемат комплименти от противоположния пол с удоволствие. Но всъщност те са по-доволни от комплиментите на мъжете. Сексуалната ориентация няма значение тук.

Робърт Хърбърт от университета Бинхамтън доказва, че мъжете приемат комплиментите “гладко” и благодарят за тях само в 30% от случаите. И в случай, че мъж получи комплимент от друг мъж, вероятно ще го възприеме като нещо приятно и ще увеличи самочувствието си.

6. Мъжете са приятели чрез своите интереси

Д-р Роналд Е Ригио написа статия, която анализира изследванията на приятелството между жените и мъжете. В резултат на това той стига до извода, че приятелството между мъжете се основава основно на общи интереси. Те предпочитат да играят футбол, голф, тенис или покер или да гледат мачовете на любимия си отбор заедно с приятелите си.

Приятелствата на жените се основават предимно на емоции и подкрепа. Жените избират приятели, които са “емоционално обединени” с тях.

5. Мъжете ядат два пъти повече, когато са с жени

Може да изглежда странно, но това е факт: мъжете ядат повече, когато са на обяд или вечеря с жена. Например, те ядат 93% повече пица и 86% повече салата, отколкото ще изядат в компанията на други мъже.

Кевин Книффин, доктор от Университета Корнел, стига до това заключение по време на своето изследване. Според него мъжете го правят, за да впечатлят жените. Може да изглежда глупаво, но това отново са инстинкти.

4. Мъжете предпочитат по-свободните дрехи с възрастта

Облеклата, които носим, влияят на начина, по който се чувстваме. Освен това, дрехите влияят на начина, по който хората ни възприемат. Ето защо мъж в костюм се чувства по-уверен при бизнес среща.

Въпреки това предпочитанията в дрехите се променят с възрастта. Например, много млади момчета носят тесни или къси панталони, въпреки че може би не са толкова удобни. С възрастта желанието да бъдеш модерен се заменя с желанието да носиш удобни неща. Поради това мъжете често преминават към по-свободни панталони или къси гащи.

3. Начина на живот на мъжа до голяма степен зависи от коефициента на интелигентност

Група от учени от Каролинския институт в Стокхолм показа в своето проучване, че нивото на интелигентност на мъжа често влияе върху начина му на живот. По-специално, дали той злоупотребява с алкохол или не. За тази цел специалистите изучаваха данните за близо 50 000 шведи, родени между 1949 и 1951 г.

Според изследователите мъжете с по-нисък коефициент на интелигентност често пият прекалено много. Но се очертава, че този факт може да бъде причинен не само от IQ, тъй като мъжете, които злоупотребяват с алкохол, често имат емоционални проблеми.

Въпреки това учените вярват, че по-високо ниво на интелигентност води до по-здравословен начин на живот.

2. Мъжете лъжат два пъти по-често от жените

Средно мъжете лъжат своите колеги, шефове или партньори 6 пъти на ден, докато жените го правят само 3 пъти на ден. Проучване, проведено от 20th Century Fox Home Entertainment през 2009 г. за издаването на телевизионния сериал Lie to Me помогна да се открие този факт.

Оказа се, че мъжете лъжат два пъти по-често от жените, а най-често срещаната лъжеща фраза е “Всичко е наред.  Добре съм.”

1. Мъжете зяпат жените в продължение на почти една година от живота си

Един мъж прекарва около 43 минути на ден, гледайки 10 различни жени. Това възлиза на 259 часа (или почти 11 дни) всяка година. В резултат на това, на възраст между 18 и 50 години, мъжете прекарват 11 месеца и 11 дни, като се възхищават на момичета.

Жените на свой ред гледат мъжете само по 20 минути на ден. На възраст между 18 и 50 години те прекарват само 6 месеца в тази дейност.

Такива цифри са получени от служителите на Kodak Lens Vision Centers, които проведоха проучване сред 3000 души. Те установиха, че най-подходящите места за зяпане на непознати от противоположния пол са супермаркети, кръчми и нощни клубове.

Кои факти за мъжете бихте добавили към този списък въз основа на вашия опит?