10 често срещани грешки, които жените допускат с бельото и как да ги избегнем

Намирали ли сте се в ситуация, в която гледате ново бельо и си мислите: “Толкова е великолепно! Ще го купя веднага!”? Ако да, дами, тази статия е за вас.

Modernitta събра за вас 10-те най-чести грешки, които жените правят при закупуването на бельо. Вижте дали се разпознавате поне веднъж.

1. Плата на сутиена

Не носете дантеленото бельо под плътни панталони или тънки рокли на ярки цветове. Това ще създаде определена грапавост по плата и хората ще забележат какъв сутиен носите. Неравната повърхност на дрехите ви може да разруши естетиката на цялостния ви вид.

  • Вместо това изберете гладки безшевни сутиени.

2. Оформящо бельо

Някои жени наистина искат да изглеждат като онез момичета от кориците на списанията. В стремежа си към перфектния външен вид, те купуват по-малък размер бельо. Не забравяйте, че този подход е погрешен и е наистина вреден за вашето тяло. Можете да носите стегнати дрехи само за по-малко от 6 часа. В противен случай кръвоснабдяването ще бъде нарушено, особено ако носите погрешен размер.

  • Много е важно да изберете гладък модел в правилния размер.

3. Размера

Някои момичета вярват, че сутиен с по-малък размер може да създаде ефекта на по-големите гърди. Трябва обаче да знаете, че твърде големия сутиен няма да изглежда добре и може да причини болки в гърба. Ако е твърде малък, той може да наруши кръвообращението. Ето защо лекарите ви съветват да изберате разумно бельото.

Презрамките на добре подбран сутиен не се изплъзват надолу и формата на сутиена не ви стиска никъде. Ако искате гърдите ви да изглеждат по-големи, използвайте push-up сутиени, които имат слой от подложка или пяна.

4. Цвета

Носенето на черен сутиен под бяла блуза някога беше най-висшата тенденция. Сега този вид несъответствие се счита за непочтено и неподходящо.

Изберете бежово бельо за тънки тъкани блузи и бели панталони.

5. Домашно бельо

Смята се, че веднага щом се приберете у дома, трябва да свалите сутиен, за да си починат гърдите. Това обаче е валидно само за тези с по-малки размери на гърдите. Във всички останали случаи, ако не носите сутиен у дома, вашите гърди могат да увиснат.

Най-добрият вариант за домашно облекло е спортният сутиен. Тя позволява на кожата ви да диша, държи гърдите ви и не причинява дискомфорт.

6. Материала

Облекла, които са 100% памук, са много удобни и безопасни за вашето здраве, но те се разтягат много бързо и се разкъсват.

  • За бельото си трябва да изберете 80% памук и 20% еластан.

7. Любим стил на гащичките

Много жени обичат да носят прашки, защото изглеждат страхотно и са невидими под дрехите. Те обикновено се правят със синтетични тъкани, които могат да раздразнят чувствителната кожа и да причинят бактериална инфекция и дразнене на някои области.

  • Избягвайте да носите прашки всеки ден или поне се опитвайте да сменяте стила от време на време с по-удобни модели.

8. Съвпадение на сутиена с гащичките

Комплектите за бельо имат много добри функции. Първо, горната и долната част са изработени от една и съща материя и съвпадат перфектно помежду си. На второ място, същият модел и цвят ще направят външния ви вид хармоничен и елегантен.

9. Ежедневно бельо

Друга често срещана грешка, която много жени правят, е да носят оформящо или копринено бельо всеки ден. По този начин можете да се сблъскате с много негативни последици: от лошото тяло до здравословните проблеми.

Перфектното всекидневно бельо е бельото за сън. Перфектно прилепнали, изработени от висококачествен плат и отговарят на почти всички типове тяло.

10. Бельо, което отговаря на вашия тип тяло

За формата на крушово тяло, с по-голямата част от тежестта му в долната част, трябва да носите обикновени къси панталони или дантелени боксерки. Те ще ви оформят.

Жените с пълни форми или с формата на пясъчен часовник могат да се радват на носенето на бикини. Те няма да ги направят да изглеждат дебели и ще осигурят перфектното удобство.

Боксерките за жени и бразилски изрязани бикини могат да ви помогнат да направите краката ви визуално по-дълги. Ако имате къси крака, опитайте се да избегнете боксерки и къси панталони – вместо това изберете да носите бикини.